Eerste geslaagden Post HBO Leergang Vermogensplanner

08 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Opleidingsinstituut Dukers & Baelemans heeft met trots de 39 geslaagden van de Post HBO Leergang Vermogensplanner hun diploma overhandigd. De deelnemers, studerend via een incompany traject van ABN AMRO MeesPierson, behoren tot de eerste geslaagden die het diploma van deze Leergang met de Post HBO accreditatie in ontvangst mogen nemen.

In 2011 is Dukers & Baelemans gestart met de Leergang Vermogensplanner. In juni 2014 is de Post HBO accreditatie verleend door Cpion. Een jaar later mogen 39 trotse Private Bankers zich Vermogensplanner noemen en zijn daarmee in staat de vermogende particulier optimaal te begeleiden in complexe vermogensvraagstukken.

Eerste geslaagden Post HBO Leergang Vermogensplanner

 “Het afronden van de Leergang stelt mij als Private Banker in staat mijn vak optimaal uit te kunnen oefenen. Naast mijn brede generalistische kennis heb ik zeer uitgebreide specialistische kennis en vaardigheden opgedaan waardoor ik mij nog beter kan inleven in mijn klanten en hen zodoende nog diepgaander kan adviseren.” Zo geeft Yvonne Hermes, een van de geslaagden aan. “Deze opleiding verschaft mij nu een wettelijke certificering die anno 2015 voor alle partijen, zowel binnen als buiten mijn organisatie, zijn waarde heeft.”

De Leergang Vermogensplanner is een praktijkgerichte opleiding voor de adviseur werkzaam in het bank- en verzekeringswezen, het intermediair of het accountantskantoor. In de opleiding staan de situatie van de vermogende klant, zijn wensen en zijn doelstellingen centraal. De adviseur is na het volgen van de Leergang in staat de klant te begeleiden op het gebied van complexe vermogensvraagstukken. Denk hierbij aan de ondernemer die zijn aandelenbelang verkoopt, de vermogende familie die het vermogen overdraagt aan de volgende generatie en andere vraagstukken op het gebied van vermogensstructurering.