Dukers & Baelemans en HAN starten nieuwe opleiding Financieel Advies MKB

15 maart 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Opleidingsinstituut voor financiële dienstverleners Dukers en Baelemans en Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) starten de nieuwe post-hbo opleiding Financieel Advies MKB. Met deze opleiding kunnen financieel adviseurs zich ontwikkelen tot multidisciplinair adviseur voor het midden- en kleinbedrijf. De eerste groep (deeltijd)studenten is op 7 maart gestart.

Opleidingsinstituut Dukers & Baelemans is één van de bekende opleiders voor financieel professionals. De instelling biedt sinds kort een nieuwe opleiding aan, specifiek gericht op financieel advies voor het midden- en kleinbedrijf. Denk hierbij aan accountmanagers, bankiers, mkb-consultants en fiscaal adviseurs. Dukers & Baelemans werkt voor deze opleiding samen met Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN).

Nieuwe opleiding Financieel Advies MKB bij Dukers & Baelemans

Wet- en regelgeving veranderen voortdurend. Voor financieel adviseurs betekent dit goed op de hoogte blijven om relevant te blijven. Tegelijk verschijnen er allerlei nieuwe vormen van digitalisering. Digitalisering die traditionele banden tussen klanten en adviseurs verandert en soms zelfs verbreekt. Maar digitalisering kan juist ook leiden tot meer behoefte aan goed persoonlijk advies.

“Het is een brede opleiding en dat zien we terug in de aanmeldingen,” aldus Peter Kuppen, opleidingscoördinator bij HAN Deeltijdstudies.“Onder de gestarte deelnemers bevinden zich niet alleen adviseurs uit de bankwereld, maar ook zzp'ers en personen met een eigen adviesbureau. Allen zijn ze zich ervan bewust dat het van groots belang is om de stap te maken naar 'trusted advisor'. Oftewel een adviseur die de ondernemer en de onderneming door en door kent en bij belangrijke life events het juiste financiële advies kan geven.”