Dukers & Baelemans lanceert post-HBO opleiding met HAN

18 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Dukers & Baelemans heeft in co-creatie met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een post-HBO opleiding ‘Financieel Advies MKB’ ontwikkeld. Daarmee wil het financiële opleidingsinstituut financieel adviseurs helpen om zich voor te breiden op bewegingen in de markt. Op 20 september vindt een informatieavond plaats voor geïnteresseerden.

Veranderingen in wet- en regelgeving en verregaande digitalisering zorgen ervoor dat de financiële sector zich in een turbulente periode bevindt. “Waar enerzijds digitalisering het bancaire financieringsproces stroomlijnt en particuliere adviseurs hun vertrouwde activiteiten zien afnemen, is anderzijds de klant meer dan ooit op zoek naar één vertrouwde adviseur”, aldus Dukers & Baelemans.

Om in te spelen op deze trend, heeft de financiële opleider besloten om samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een post-HBO opleiding te ontwikkelen die financieel adviseurs voorbereid op bewegingen in de markt. “De geluiden uit de markt zijn helder: ondernemers zijn steeds meer op zoek naar één multidisciplinaire adviseur”, aldus Dukers & Baelemans. “Deze moet niet enkel meedenken op strategisch niveau, maar ook klanten bijstaan in hun financiële- en vermogensplanning, zonder veranderende wet- en regelgeving uit het oog te verliezen.” Met de ontwikkelde opleiding, genaamd ‘Financieel Advies MKB’, willen de initiatiefnemers financieel adviseurs helpen om die multidisciplinaire adviseur te worden door kennisverbreding en –verdieping te bieden.

Dukers & Baelemans lanceert post-HBO opleiding met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

De leergang is modulair opgebouwd. In de drie modules is de ontwikkeling van persoonlijke leerdoelen in vaardigheidstrainingen geïntegreerd. De eerste module gaat over de ondernemer in privé (IB-ondernemer en de DGA). Hierin wordt gewerkt met scenarioplanning voor inkomen en vermogen. Module twee richt zich op strategische vraagstukken van een onderneming, terwijl de derde module investeringsvraagstukken behandelt en stilstaat bij overnames en financiering in het MKB.

Informatieavond

Op 20 september organiseren Dukers & Baelemans en de HAN een informatieavond voor geïnteresseerden. Tijdens deze avond wordt onder meer dieper ingegaan op de inhoud van de opleiding. Zie de website voor meer details.