Welten behaalt FIRA Zilver voor duurzaamheidsprestaties

28 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Welten, partner voor financiële instellingen en professionals, maakt met behulp van het FIRA platform haar duurzaamheidsprestaties zichtbaar en behaalde onlangs het FIRA niveau Zilver. In niveau Zilver laat Welten zien welke onderwerpen voor haar en haar stakeholders het belangrijkst zijn als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Begin dit jaar behaalde Welten als een van de eerste bedrijven in haar sector niveau Brons.

FIRA

FIRA ontsluit kennis over duurzaamheid. Kennis waarmee ondernemers strategische keuzes kunnen maken om hun duurzaamheidsambities waar te maken. FIRA brengt vraag en aanbod bij elkaar als MVO-kennismakelaar. Het FIRA Platform stelt bedrijven in staat hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken aan stakeholders. FIRA is ontworpen volgens het gedachtegoed van onder meer ISO26000 en GRI.

Welten - FIRA Zilver

Alle informatie wordt getoetst voordat deze beschikbaar wordt gesteld aan stakeholders. Het platform is een getrapt systeem, bestaande uit de procesniveaus Brons, Zilver, Goud en Platina, waarmee organisaties steeds een hoger niveau van integratie en transparantie bereiken.

Niveau Zilver

In niveau  Zilver laat Welten zien welke onderwerpen voor haar en haar stakeholders het belangrijkst zijn als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Welten: "De mens staat daarin bij Welten centraal in onderwerpen zoals werkomgeving voor haar eigen professionals en de mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling voor zowel eigen medewerkers als die van opdrachtgevers. Daarnaast draagt Welten bij aan het vergroten van vakmanschap in de financiële sector in Nederland en daarbuiten".