Ex-ABN Karin Roeloffs hoofd Investments bij Mercer

07 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig ABN Amro manager Karin Roeloffs heeft een leidinggevende rol gekregen bij adviesbureau Mercer. Per 1 januari 2014 is Roeloffs, die bijna 20 jaar in dienst was bij de grootbank, benoemd tot Business Leader Investments Benelux.

Roeloffs trad in 1989 in dienst bij ABN Amro. Jarenlang werkte ze in sales en accountmanagement, om vervolgens in 2000 de overstap te maken naar de asset management praktijk. Tussen 2004 en 2008 bekleedde ze de rol van Hoofd Financial Institutions & Corporate Clients Benelux binnen ABN Amro Asset Management. Eind 2008 stapte ze over naar APG, waar ze aan de slag ging als Hoofd Relationship Management binnen de business unit Asset Management. In september 2011 trad Roeloffs bij Mercer in dienst, als Principal Consultant en Senior Relationship Manager.

Karin Roeloffs - Mercer

“Sinds 2011 werk ik met veel enthousiasme bij Mercer. De ontwikkelingen in de pensioenmarkt doen continue een beroep op het beleggingsbeleid van pensioenfondsen. Ik zie het dan ook als een mooie uitdaging om vanuit deze rol een toonaangevende bijdrage te leveren” aldus Roeloffs in een reactie op haar interne promotie.

Martin Meerkerk, market leader Benelux bij Mercer: “Karin heeft de afgelopen jaren bewezen complexe opgaven tot een succesvol eind te brengen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze dit als hoofd Investments Benelux zal blijven doen.”

Mercer Investments in de Benelux ondersteunt professionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars bij alle onderdelen van de beleggingscyclus: ALM, Strategische Asset Allocatie, portefeuilleconstructie, manager selectie, geïmplementeerde oplossingen en monitoring. De praktijk geeft advies zowel op vaste- als op projectbasis.