Rabobank industry partner van World Economic Forum

24 januari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 21 januari is het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) van start gegaan in Davos. Ruim 3.000 CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici en geselecteerde intellectuelen en journalisten zijn naar het mondaine Zwitserse ski-resort afgereisd om te discussiëren over belangrijke thema’s als demografische megatrends, nieuwe technologieën of maatschappelijke uitdagingen. Rabobank en De Nederlandsche Bank zijn de enige Nederlandse banking industry partners van het WEF. Internationaal mogen 14 banken zich strategisch partner van het WEF noemen.

World Economic Forum 2014

Het WEF wordt al sinds de oprichting begin jaren ’70 gezien als een toonaangevend adviesorgaan omdat het een grote invloed op de wereldwijde besluitvorming heeft. Voor banken is het WEF dan ook de plek om aanwezig te zijn, om bijvoorbeeld te pronken met thought leadership en best practices maar vanzelfsprekend ook om te netwerken met de machtigste besluitvormers van de aardbol. Daarnaast leveren banken een belangrijk inhoudelijke bijdrage aan het 4-daagse programma. Er zijn onder andere discussies over de hervorming van de Europese bankensector, de rol van centrale banken en het einde van het Zwitserse bankgeheim.

 Rabobank industry partner van World Economic Forum

Strategische Partners

Een selecte groep van 100 bedrijven wereldwijd mogen zich 'strategisch partner' noemen van het WEF. Dit zijn bedrijven die toonaangevend zijn in hun vakgebied en bijdragen aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke en economische vraagstukken. Onder de 100 bedrijven zijn 14 actief in de bankensector: Bank of America, Barclays, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Lazard, Standard Chartered, UBS, VTB Bank, Sberbank en National Bank of Kuwait.

Industrie Partners

Naast de 100 strategische partners heeft het WEF ook meer dan 200 'Industry Partners'. Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken binnen een bepaalde industrie. Rabobank en De Nederlandsche Bank zijn de enige Nederlandse vertegenwoordigers als Banking & Capital Markets Partners.