Niek Hoek: Veel belangstelling Delta Lloyd Bank België

08 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Een groot aantal partijen heeft zich aangemeld voor de verkoop van Delta Lloyd Bank België. Dat zegt Niek Hoek, CEO van Delta Lloyd.

Weinig animo

Delta Lloyd, in België actief als bank en verzekeraar, maakte in oktober bekend dat het zijn bankactiviteiten in België wil verkopen. Delta Lloyd wil het verzekeringsbedrijf steviger profileren. Diverse bronnen in de financiële sector beweren echter dat er nauwelijks animo is voor de verkoop van de bankactiviteiten van Delta Lloyd. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Niek Hoek over Delta Lloyd Belgie

Wel degelijk interesse volgens topman

Topman Niek Hoek bestrijdt dat echter nadrukkelijk. “U hoort me het tegendeel zeggen en dat is gebaseerd op harde feiten. Er is grote interesse voor de verkoop van de bank in België. Een groot aantal partijen heeft een vertrouwelijkheidsovereenkomst getekend. Het lijkt me niet goed om dat verder te preciseren. Ik kan wel aangeven dat er zowel binnen- als buitenlandse spelers zijn en dat het proces precies loopt op de tijdslijn die we voor ogen hebben”, aldus de CEO bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers van Delta Lloyd.

Nog dit jaar duidelijkheid

Hoek benadrukt dat Delta Lloyd nog dit jaar duidelijkheid wil krijgen over de toekomst van de bank in België. Ook al moet nog een groot deel van de procedure worden afgelegd. “In de loop van november moeten de niet-bindende biedingen worden uitgebracht. Daarna blijft een beperkt aantal kandidaten over die een bindend bod indienen. Tenslotte volgt de definitieve keuze”, aldus Hoek.

Focus op welgestelden

“We hebben laten zien dat de bank in België gezond, winstgevend en goed gepositioneerd is, met een duidelijke focus op de meer welgestelde en private bankingachtige klanten. Dat ziet er goed uit. Ik ben er positief over”, zegt Hoek tegenover de Belgische zakenkrant De Tijd.