Delta Lloyd wil Belgische bankentak afstoten

03 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Delta Lloyd wil zijn Belgische bankentak van de hand doen. Dat heeft de Nederlandse bankverzekeraar bekendgemaakt. De verkoop past bij de strategie om met name te groeien in de verzekeringsmarkt. 

De Belgische tak van Delta Lloyd Bank heeft zo’n 570 medewerkers en een balanstotaal van €6,9 miljard. De nettowinst van de bank kwam aan het eind van het eerste halfjaar uit op €12 miljoen. Meer dan 170.000 klanten - met name particulieren uit het midden en hogere segment - worden bediend vanuit 55 eigen bankkantoren en 75 zelfstandige agenten.

Delta Lloyd Bank

In een persbericht laat de financiële instelling weten dat de verkoop geld moet opleveren voor verdere uitbreiding van de verzekeringsdivisie in België. “Een mogelijke verkoop van de bankactiviteiten in België versterkt de focus op verzekeringen en maakt kapitaal vrij om in strategische activiteiten te investeren”, aldus het bedrijf. Afgelopen week maakte de verzekeraar nog bekend vier miljoen aandelen uit te geven om geld op te halen voor de overname van de Belgische verzekeraar ZA Verzekeringen.

Klanten zullen niet de dupe worden van de verkoop. "Zij blijven over alle expertise en persoonlijke aandacht beschikken die voor hun belangrijk zijn".

Nederland

Delta Lloyd heeft laten weten dat de Nederlandse tak niet zal worden betrokken in de verkoop. Delta Lloyd Bank Nederland opereert als een aparte entiteit onder de Banking business unit van de instelling.