161 goede inzendingen voor ASN Bank Wereldprijs

21 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor de ASN Bank Wereldprijs 2013 zijn totaal 161 ingediende plannen goedgekeurd. De belangstelling was groot dit jaar. Een team van de ASN Bank heeft alle plannen zorgvuldig en kritisch beoordeeld op de vier duurzame thema's.

ASN Bank Wereldprijs 2013

ASN Bank organiseert dit jaar voor de zesde keer de ASN Bank Wereldprijs. De duurzame bank heeft initiatiefnemers met een frisse blik op de duurzame samenleving uitgenodigd om met hun idee of project deel te nemen. Het gaat om projecten die ondernemend, innovatief en creatief zijn, en een grote impact op de duurzame samenleving hebben. De bekendste en succesvolste winnaar van de ASN Bank Wereldprijs tot nu toe is de FairPhone.

Op 15 augustus jl. sloot de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2013. De belangstelling was overweldigend, aldus ASN Bank. "De laatste twee weken van de inschrijvingsperiode ontvingen we dagelijks zo'n tien plannen".

ASN BANK - WERELDPRIJS 2013

In totaal zijn 161 ingediende projecten goedgekeurd verdeeld over de vier duurzame thema’s van de ASN Bank:

  • Duurzame energie: 80 projecten
  • Eerlijke handel: 37 projecten
  • Tegen Kinderarbeid: 14 projecten
  • Vrede en Veiligheid: 30 projecten

Het vervolg

De volgende stap is dat de jury deze 161 projecten beoordeelt. De jury kiest per thema tien projecten die doorgaan naar de volgende ronde. Op 4 september worden per thema de tien projecten bekend gemaakt die de jury heeft geselecteerd. Deze projecten gaan van 4 tot en met 25 september stemmen werven op Voor de Wereld van Morgen. De vijf projecten per thema die de meeste stemmen behalen, gaan naar de derde selectieronde.