ASN Bank Wereldprijs: Opvolger FairPhone gezocht

09 juli 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ASN Bank organiseert dit jaar voor de zesde keer de ASN Bank Wereldprijs. De duurzame bank nodigt initiatiefnemers met een frisse blik op de duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. Het gaat om projecten die ondernemend, innovatief en creatief zijn, en een grote impact op de duurzame samenleving hebben. De bekendste en succesvolste winnaar van de ASN Bank Wereldprijs tot nu toe is de FairPhone.

Duurzame thema’s ASN Bank

Een project moet passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank: eerlijke handel, tegen kinderarbeid, duurzame energie en tegen wapenindustrie. Deelnemers maken kans op een van de vier themaprijzen van elk 10.000 euro. Inschrijven kan van 1 juli tot 15 augustus 2013.

ASN BANK - Wereldprijs 2013

Aanmelden en selectieproces

Deelnemers kunnen hun project aanmelden op de internetcommunity Voor de Wereld van Morgen. De projecten worden eerst inhoudelijk op hun duurzame karakter geselecteerd. De tien beste projecten per thema gaan door naar de volgende ronde, waarin zij stemmen gaan werven. De vijf projecten met de meeste stemmen krijgen vervolgens diverse trainingen en coaching. Op basis van hun projectplan en pitchfilmpje nodigt de jury twee van de vijf projecten per thema uit voor de finale. Op 7 november 2013 worden de winnaars bekendgemaakt. Dan wordt duidelijk wie bijvoorbeeld de opvolger wordt van FairPhone. Dit project won in 2011 de ASN Bank Wereldprijs.

Over Voor de Wereld van Morgen

Voor de Wereld van Morgen is een initiatief van de ASN Bank met als doel om duurzame initiatiefnemers de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen.

Direct meedoen met jouw project? Schrijf je nu in. En heb je een vraag over de ASN Bank Wereldprijs 2013? Mail dan naar wereldprijs@voordewereldvanmorgen.nl