Van Lanschot koopt handelsplatform van Mijnbroker

07 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot neemt het handelsplatform van het failliete Mijnbroker over voor een bedrag van €250.000. Dat blijkt uit het verslag van de curator. Wat de private bank van plan is met het platform is nog onbekend. Wel past de aankoop in de nieuwe strategie van Van Lanschot om haar dienstverlening uit te breiden op verschillende vermogensniveau ’s.

Aankoop handelsplatform in lijn met strategie

In mei dit jaar maakte Van Lanschot haar nieuwe strategie bekend. De private bank kiest in haar nieuwe strategie voor een meer helder profiel als vermogensbeheerder voor particulieren en schrapt haar vermogensdrempel van €250.000 vrij belegbaar vermogen. “We zien op alle vermogensniveaus uitstekende mogelijkheden om onze expertise en ervaring toegankelijk te maken voor verschillende klantgroepen”, aldus bestuursvoorzitter Karl Guha.

Met de aankoop van het handelsplatform van Mijnbroker kan Van Lanschot haar dienstverlening verbreden door het aanbieden van nieuwe online proposities zoals op het gebied van execution-only diensten.

Van Lanschot - Mijnbroker.nl

Mijnbroker

Per 1 januari 2013 heeft Mijnbroker zich teruggetrokken uit de markt. De online broker is niet in staat geweest om voldoende kapitaal aan te trekken voor een gezonde bedrijfsvoering waarna een faillissement volgde. De 500 klanten van Mijnbroker zijn overgegaan naar onlinebroker Lynx.