ING uitgeroepen tot beste bank van Nederland in 2012

29 november 2012 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING is door het Britse tijdschrift The Banker voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘beste bank’ van Nederland in 2012. De prijs werd uitgereikt tijdens de ‘Bank of the Year-awards’ in Londen. The Banker wordt gezien als een toonaangevend vakblad binnen de financiële sector.

Dat ING deze prestigieuze prijs opnieuw wint is een grote eer”, zegt Nick Jue, directievoorzitter van ING Nederland. “We zijn continu bezig om onze dienstverlening nog beter te laten aansluiten op de behoeftes van de klant en zien deze prijs daarom als een mooie blijk van waardering van onze inspanningen”, aldus Jue. In 2012 investeerde ING onder andere in mobiel bankieren. “Een jaar na de invoering van het mobiel bankieren gebruiken meer dan een miljoen ING klanten onze app en doen zij zo’n 100.000 banktransacties per dag via de mobiele telefoon.” 

In september dit jaar werd ING door Incompany uitgeroepen tot beste Private Bank van Nederland in 2012.

Social Media

ING investeert in persoonlijk contact met haar klanten, zowel face-to-face als via nieuwe middelen zoals social media. Vorige maand werd ING nog uitgeroepen tot beste social media bedrijf van Nederland. Dit bleek uit de Social Media Monitor, een jaarlijkse onderzoek van de Social Embassy. “Wij willen daar zijn waar onze klanten zijn”, zegt Jue die zelf een intern blog bijhoudt waarmee hij direct bereikbaar is voor de medewerkers. “Social media spelen een steeds grotere rol in het opbouwen en verdiepen van de relatie tussen klant en bank”, aldus Jue. “Wij kunnen intensief en direct met onze klanten contact onderhouden via de combinatie van social media, mobiel bankieren, internet en de fysieke ING-kantoren

Investeren in zakelijke dienstverlening

Het terugwinnen van vertrouwen is van het grootste belang voor de financiële sector. Goed en intensief contact met de klant is daarvoor heel belangrijk. Zo kondigde ING onlangs aan nog meer in te zullen zetten op persoonlijk contact met haar zakelijke klanten, onder meer door te investeren in meer adviseurs voor het MKB. Dat ING een belangrijke rol vervult voor klanten en de Nederlandse financiële sector in het algemeen blijkt volgens The Banker met name uit het feit dat ING het afgelopen jaar de belangrijkste bank was voor de financiering van het grootzakelijke bedrijfsleven in Nederland. Dit ondanks de stevige concurrentie van andere financiële instellingen.