Santander investeert 5 miljoen in mobiele betaaldienst

13 juni 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Spaanse bank Santander heeft €5 miljoen geïnvesteerd in iZettle, een innovatieve Zweedse firma die online diensten aanbiedt op het gebied van mobiele betalingen. Hun recente dienst maakt het mogelijk voor consumenten, het MKB en retailers om op een tablet of smartphone gemakkelijk betalingen te ontvangen via de creditcard of de pinpas. Met de financiële injectie van Santander, een van de grootste banken ter wereld, kan iZettle verdere internationale expansie nastreven.

iZettle
iZettle werd in 2010 opgericht door de ondernemers Jacob de Geer en Magnus Nilsson en wordt onder andere gefinanceerd door diverse organisaties waaronder Index Ventures, Greylock Partners, Creandum, Northzone, MasterCard, American Express en SEB Private Equity. Hun recente mobiel bankieren app in combinatie met een mini-chip kaartlezer maakt het mogelijk voor iedereen om overal en op elk moment op een veilige manier kaarttransacties te ontvangen. De iZettle dienst werd in 2011 in Zweden gelanceerd en is inmiddels ook beschikbaar in Noorwegen, Denemarkten, Finland, de UK, Duitsland en Spanje. 

Santander - Mobiel betalen

Mobiel bankieren is hot
iZettle en Santander volgen hiermee een duidelijk in de bankensector zichtbare trend op het gebied van mobiel bankieren. Wereldwijd en in Nederland komen diverse banken regelmatig met nieuwe concepten en mobiele apps met innovatieve features die met name de consument gebruiksgemak en betere service moeten bieden. Hieronder een aantal voorbeelden in de afgelopen maanden die duidelijk maken hoe populair mobiel bankieren op dit moment is en hoe zeer banken hun best doen om de concurrentie voor te blijven:

Mobiel bankieren apps vergeleken
Onlangs vergeleek Banken.nl de kwaliteit en functionaliteit van mobiel bankieren apps van alle relevante banken in Nederland. Zie het bericht ‘Banken.nl vergelijking van mobiel bankieren apps’ voor meer informatie.