Banken.nl vergelijking van mobiel bankieren apps

22 april 2013 Banken.nl 3 min. leestijd

Steeds meer mensen ervaren het gemak van mobiel bankieren. In 2012 is het aantal gebruikers van mobiel bankieren meer dan verdubbeld. Mobiel bankieren is hierdoor inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige dienst van Nederlandse banken. Klanten gebruiken de mobiel bankieren apps met name om op een eenvoudige en snelle manier hun saldo te checken en geld over te maken. Deze basisfunctionaliteiten van de apps zijn onderling vergelijkbaar. Toch zijn er ook duidelijke verschillen tussen de apps. Banken breiden de mogelijkheden van hun apps steeds verder uit. Tijd voor een vergelijking door Banken.nl.

Uit de vergelijking van mobiel bankieren apps door Banken.nl blijkt dat de app van ABN AMRO de meeste mogelijkheden biedt. De app van ING kent de hoogste waardering door klanten in de AppStore en de app van Knab is een goede nieuwkomer met innovatieve functionaliteiten. Met de app van Triodos Bank kunnen klanten zien welke ondernemers en initiatieven de bank in de directe omgeving van de gebruiker financiert.

In onderstaande tabel is de vergelijking tussen de mobiel bankieren apps weergegeven.

Banken - App vergelijking


ABN AMRO
De app van ABN AMRO kent een aantal functionaliteiten die andere banken niet bieden zoals een zoekfunctie voor bij- en afschrijvingen, het personaliseren van rekeningen met foto’s en namen en de mogelijkheid om de betaling te voorzien van een persoonlijke email of sms. De app biedt echter geen inzicht in creditcard uitgaven. Hiervoor is bij ABN AMRO een aparte app nodig. De App is ook beschik-baar in het Engels.

ING
Klanten van ING waarderen de app van hun bank het hoogst in de AppStore. Het gebruikersgemak, de snelheid en de grafische weergave van de app worden goed beoordeeld. Daarnaast geeft de App de opgebouwde rente weer en is app beschikbaar in het Engels. Volgens de gebruikers ontbreekt nog de mogelijkheid om een beleggersrekening toe te voegen, een acceptgiro in te scannen en een koppeling met het online huishoudboekje TIM.

Knab
De app van Knab is een goede nieuwkomer met innovatieve functionaliteiten. Zo kunnen klanten door het kantelen van de smartphone hun digitaal kasboek bekijken waarin de inkomsten en uitgaven grafisch zijn weergegeven. Daarnaast kun je met de Knab app de dichtstbijzijnde geldautomaat en de route ernaartoe vinden. Ook biedt de app net als de app van ING inzicht in de opgebouwde rente en het actuele rentepercentage. Bij Knab is het zelfs mogelijk om de opgelopen rente direct uit te betalen. Tot slot kun je persoonlijke alerts ontvangen en is het mogelijk om de bankpas vanuit de App te blokkeren.

Triodos Bank
De nieuwe mobiel bankieren app van Triodos Bank laat zien welke ondernemers en initiatieven de bank in de directe omgeving van de gebruiker financiert. Via Google Maps kunnen rekeninghouders zich eenvoudig een beeld vormen van wat er met hun aan de bank toevertrouwde geld gebeurt. Door een marker in Google Maps aan te klikken verschijnt er een pop-up met een foto en korte omschrijving van desbetreffende kredietklant. De speciale Google Maps is ook beschikbaar op de homepage van Triodos Bank.

Banken - Mobile Apps

Wijze waarop geld kan worden overgemaakt verschilt
Het overmaken van geld is bij de ene app eenvoudiger dan de andere. Indien de klant van Rabobank, SNS Bank of Regiobank geld wil overmaken dan is voor de eerste overmaking een identificatie vereist met een reader (Rabo random reader, SNS en Regiobank digipas). Voor de volgende betalingen is dit niet meer nodig. Voor overboekingen tussen eigen rekeningen is alleen een identificatiecode nodig.

Bij ABN AMRO kunnen klanten met de app direct overboekingen doen naar rekeningen van anderen waarnaar de klant in de laatste 18 maanden geld heeft overgeboekt. Is dit niet het geval dan is ook bij ABN AMRO een identificatie met de e.dentifier nodig. Bij ING kunnen klanten met de app tot €1000 overmaken naar rekeningen van anderen met een identificatiecode. Bij Triodos Bank geldt een limiet van €750.