AFM: Uitstel hulpprogramma dienstverleningsdocument

04 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De introductie van de DVD-generator, het hulpprogramma voor het samenstellen van het Dienstverleningsdocument (DVD), is uitgesteld. Dat meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

DVD-generator
In eerdere berichtgeving gaf de AFM aan dat financiële ondernemingen vanaf 1 juni 2013 gebruik kunnen maken van de ‘DVD-generator’. Met de DVD-generator kunnen financiële ondernemingen zelf gemakkelijk een DVD maken dat voldoet aan de wettelijke eisen die vanaf 1 juli 2013 gelden.

Het DVD is per 1 juli 2013 de nieuwe standaard voor consumenteninformatie. Alle financiële dienstverleners gaan dit DVD gebruiken om inzicht te geven in welke soorten financiële producten ze adviseren en bemiddelen, en wat deze diensten kosten.

Uitstel door technische complicaties
De introductie van de DVD-generator per 1 juni 2013 is niet haalbaar gebleken als gevolg van technische complicaties. Op dit moment kan de AFM geen indicatie geven van hoe lang het nog duurt voordat de DVD-generator beschikbaar is. Er wordt op dit moment gewerkt aan een spoedige oplossing om eventuele overlast voor financiële dienstverleners zo veel mogelijk te beperken. Zodra duidelijk is wanneer financiële dienstverleners gebruik kunnen maken van de DVD-generator, zal de AFM hierover berichten via de website en haar andere digitale kanalen.