Rabobank sluit samenwerking met The Circle Economy

03 juni 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft zich onlangs aangesloten bij The Circle Economy, een non-profit organisatie met de doelstelling om de transitie naar een circulaire economie* te versnellen. De coöperatieve bank is na onder meer Akzo Nobel, DSM, Philips, Pon en Friesland Campina de zesde multinational die zich aansluit bij het duurzame netwerk. 

Circulaire economie
The Circle Economy brengt bedrijven, kennisinstituten en duurzame initiatieven samen en stimuleert kennisdeling om versnelling naar een circulaire economie mogelijk te maken. Het initiatief is in september 2012 gelanceerd door een groep prominente managers uit het bedrijfsleven, waaronder Robert-Jan van Ogtrop (oprichter) en Herman Wijffels (voormalig SER topman).

Naast het bedrijfsleven wordt The Circle Economy ook gesteund door diverse zakelijke dienstverleners, waaronder ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en management adviseurs Kirkman Company, The Terrace, De Transformatie Groep, Dutch, Spring Associates, Deloitte en Squarewise.

Circle Economy

Actiegericht platform
The Circle Economy biedt een actiegericht platform om de transitie naar een circulair product, business model en/of verdienmodel te versnellen. Elk van de deelnemende bedrijven - waaronder Rabobank - draagt een circulair project in welke gedurende 1 jaar wordt begeleid vanuit The Circle Economy. De aangesloten adviesbureaus leveren kennis en de ‘doe-kracht’ en ondersteunen met het bespoedigen van circulaire projecten door verbindingen te leggen binnen het aangesloten netwerk van bedrijven.

* In een circulaire economie worden grondstoffen en onderdelen van producten zoveel mogelijk hergebruikt of op een andere wijze in een kringloop gebracht. Hiermee wordt zoveel mogelijk waarde behouden. Het is een breuk met het huidige lineaire model waarin grondstoffen worden verwerkt in producten die na gebruik worden vernietigd.