Knab introduceert vernieuwde mobiele apps

22 november 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

 

Knab heeft de user interface van de Knab App vernieuwd. Daarnaast is de werking geoptimaliseerd en is de beveiliging versterkt. De apps werden ontwikkeld door Virtual Affairs.

De Knab App is de mobiel bankieren app van online bank Knab. De app staat sinds enkele jaren bekend om zijn innovatieve functionaliteiten. Zo liep de Knab App voor op het gebied van het weergeven van een digitaal kasboek, het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat en de mogelijkheid tot persoonlijke alerts en het deblokkeren van bankpassen. In 2014 werd de mogelijkheid toegevoegd om te betalen via Facebook of SMS, gevolgd door nieuw mogelijkheden voor beleggers in 2015.

Knab mobiele app

Onlangs heeft Knab zijn app volledig laten vernieuwen. De functionaliteit blijft behouden, maar de hele interface werd omgegooid. Na uitvoerige tests onder klanten is eerder deze maand de nieuwe versie beschikbaar geworden voor iOS en Android in de relevante appstores. Marcel Kalse, medeoprichter van Knab, zei tegenover Emerce: “Dankzij het gemak en gebruiksvriendelijke ontwerp van de app springen de relatief eenvoudigste functies als saldo bekijken en een overboeking maken eruit. Klanten zijn heel enthousiast over het gebruik en de beleving.”

Naast de aanpassingen aan de user interface is de werking van de app geoptimaliseerd en is de app voorzien van een sterkere beveiliging. De nieuwe app is gerealiseerd door Virtual Affairs. “Hoewel de basisfuncties wat betreft bankieren vooralsnog gelijk zijn gebleven, geeft de nieuwe app een veel fijnere beleving, look-and-feel en gebruiksvriendelijkheid. De bèta-versies werden met veel enthousiasme ontvangen en de introductie van zowel de iOS als Android-versie is zeer succesvol verlopen”, aldus Kalse.