Knab: Vanaf vandaag betalen via Facebook of SMS

20 oktober 2014 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf vandaag kan via de Knab App geld worden overgemaakt met behulp van Facebook of een mobiel telefoonnummer. Eind augustus werd de nieuwe functionaliteit door Knab aangekondigd en na een uitgebreide test via online tech platform Tweakers is Knab Social klaar voor gebruik.

Knab Social

Knab Social is ontwikkeld om het overmaken van geld naar vrienden en kennissen te vergemakkelijken. “Het komt vaak voor dat je geld wilt overmaken naar iemand uit je vriendenkring. Bijvoorbeeld omdat iemand een lunch heeft voorgeschoten. Bij Knab kun je een bedrag naar iemand overmaken, zonder dat je zijn bankrekeningnummer weet. Je hoeft alleen zijn of haar mobiele telefoonnummer te hebben of bevriend te zijn op Facebook”,  aldus René Frijters, oprichter van Knab .

 

Knab - Geld overmaken met Facebook

Knab heeft de nieuwe functionaliteit voorgelegd aan een testpanel van Tweakers.net, de toonaangevende ICT-website. De reacties waren positief. “Deze tool maakt geld overmaken een stuk gemakkelijker. Ik heb geen last meer van lange en onbekende IBAN-rekeningnummers. Echt een vooruitgang door innovatie,” aldus Jaap Kabbedijk, een van de deelnemers van het testpanel.

 

“De grootbanken volgen de nieuwste innovatie van Knab op de voet”, vertelt Frijters.  Vanwege de enthousiaste reacties van het testpanel verwacht hij dat consumenten snel de voordelen inzien van deze nieuwe manier van geld overboeken. “De grootbanken zullen het voorbeeld van Knab snel volgen: als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer. De ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer volgen elkaar in rap tempo op. Ik verwacht dat betalen met behulp van Facebook binnen twee jaar de normaalste zaak van de wereld is”.

 

Veiligheid en privacy

Knab Social is uitgebreid getest op veiligheid. Ook is er gekeken naar de privacy. In het Facebook-bericht staat alleen een link naar de beveiligde website van Knab. Hier kan de ontvanger zijn rekeningnummer invullen, zodat het bedrag wordt overgemaakt. De betaling verloopt dus niet via Facebook of SMS, maar gewoon via de bank.  De betalingsgegevens, zoals het rekeningnummer en het bedrag, worden niet met Facebook gedeeld. Knab plaatst ook geen berichten op je tijdlijn.