Knab wil de nieuwe belegger als klant

15 april 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

11% van de Nederlanders overweegt te gaan beleggen, terwijl ze dat nu nog niet doen. Ook denkt 31% dat beleggen meer oplevert dan sparen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.004 respondenten, verricht door onderzoeksbureau MeMo2, in opdracht van online bank Knab.

Groei aantal beleggers te verwachten

Een nog groter deel 55%, denkt dat beleggen alleen verstandig is voor mensen die de beurs volledig begrijpen. 21%, zo blijkt uit het onderzoek van MeMo2, belegt nu al. “Tel daar genoemde 11% bij en je ontdekt dat misschien over een jaar wel een derde van de Nederlanders belegt. Er is dus nog een potentiële groei te verwachten”, zegt Marcel Kalse, medeoprichter van Knab.

Knab wil de nieuwe belegger als klant

Beleggen laagdrempelig maken

Online bank Knab die vanaf de start in 2012 een sterke groei realiseert onder spaarders wil nu ook fors gaan groeien in beleggen door beleggen laagdrempelig te maken. Maar er is ook een onzekerheid omdat 41% die nog nooit belegd hebben, aangeeft te weinig kennis van beleggen te hebben. “We willen de groep die overweegt te gaan beleggen maar nog twijfelt over de eigen kennis daarover, laten zien dat beleggen ook op een eenvoudige manier en ook zonder kennis van de beurs goed kan. Juist nu de spaarrentes zo laag zijn, is er meer uit je geld te halen. En daar hoef je echt geen dikke spaarrekening voor te hebben. Met Knab Gemaksbeleggen kun je al voor €100 per maand inleg meedoen. En we maken het zo eenvoudig mogelijk met vijf voorbeeldportefeuilles. Je kiest er één bij je eigen risicoprofiel. En met onze Knab App kun je ieder moment even kijken wat het rendement van jouw belegging op dat moment oplevert”, stelt Kalse. Eind 2014 won Knab Gemaksbeleggen ‘De Gouden Stier’ voor het beste beleggingsconcept, vooral omdat het beleggen zo laagdrempelig maakt.

Focus op overstappers

Uit het onderzoek van MeMo2 blijkt verder dat 23% van de huidige beleggers overweegt over te stappen naar een andere aanbieder. De belangrijkste redenen zijn lagere kosten (44%) of hoger rendement (39%). Online bank Knab is van plan ook groei te realiseren bij deze groep. “Bij Knab Vermogensbeheer wordt niet al je geld in dure beleggingsfondsen of zogenaamde ‘huisfondsen’ belegd. Er zijn drie Knab experts en die verdelen de inleg over verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties. Dat doen ze vaak met trackers die gekoppeld zijn aan een index, bijvoorbeeld de AEX. Trackers zijn veel voordeliger dan dure beleggingsfondsen. Zo houden wij de kosten laag", zegt Marcel Kalse.