Caroline Princen vroegtijdig weg bij ABN AMRO

12 oktober 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Caroline Princen treedt voor het einde van haar bestuurstermijn terug uit haar functie als bestuurslid van ABN AMRO. De functie van Princen – zij was verantwoordelijk voor een groot deel van de ondersteunende diensten – komt te vervallen, waardoor de Raad van Bestuur van de grootbank krimpt van 7 naar 6 bestuurders.

Caroline Princen is sinds 2010 lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO waar zij verantwoordelijk is voor de portefeuille People, Regulations & Identity. Princen begon haar carrière in 1992 bij YDL Management Consultants als adviseur en later partner en managing partner. Van 2005 tot 2009 was zij CEO van Nedstaal en in 2008 werd Princen uitgeroepen tot topvrouw van het jaar*.

Caroline Princen vertrekt bij ABN AMRO

ABN AMRO heeft eerder deze week bekendgemaakt dat Princen per 1 januari 2017 zal terugtreden als bestuurslid van de bank. Met inachtneming van de contractuele opzegtermijn zal zij met ingang van 1 juli 2017 ABN AMRO verlaten. Het besluit tot het vroegtijdig terugtreden van Princen werd volgens de bank na goed overleg met Princen genomen door de Raad van Commissarissen. Reden voor het vertrek is dat haar functie komt te vervallen als gevolg van een reorganisatie die tot in de top van de bank wordt doorgevoerd. Haar portefeuille wordt herverdeeld onder de zittende RvB-leden.

Olga Zoutendijk, voorzitter Raad van Commissarissen, vertelt: “We zijn Caroline Princen zeer erkentelijk voor haar werkzaamheden. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij de integratie van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland.” Ook Gerrit Zalm, die in september 2016 zijn vroegtijdig vertrek als bestuursvoorzitter aankondigde, prijst Princen voor haar inzet: “Caroline Princen heeft eerst als lid van het transitieteam en later als lid van de Raad van Bestuur een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de bank zoals die er nu staat. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor.” 

Zelf laat Princen weten dat haar werk gedaan is: “Mijn taak bij ABN AMRO zit erop. Ik draag mijn portefeuille met veel vertrouwen over aan mijn collega’s. Ik ben trots op de ontwikkeling die ABN AMRO de afgelopen jaren heeft gemaakt en vooral ook op alle collega’s binnen de bank die daar een bijdrage aan hebben geleverd.”

* Princen zet zich bovendien als bekend topvrouw in voor de m/v diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven.