Gerrit Zalm vertrekt in 2017 bij ABN AMRO

13 september 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De geruchten dat bestuursvoorzitter Gerrit Zalm zijn bestuurstermijn tot mei 2018 niet vol zal maken, zijn bevestigd door ABN AMRO. In juni kwam het Financieele Dagblad op basis van interne bronnen met het nieuws naar buiten dat Zalm de bank al in 2017 zal verlaten. De zoektocht naar een opvolger is gestart. 

Gerrit Zalm werd in 2009 aangesteld als bestuursvoorzitter van ABN AMRO. Het waren roerige tijden, de bank was overgenomen door RFS Holdings (o.a. Fortis Bank) in 2007 en werd in 2008 genationaliseerd. Zalm kreeg de taak om de integratie van Fortis in ABN AMRO te leiden en zou vervolgens een cruciale rol spelen in de voorbereiding en uitvoering van de beursgang van de grootbank.


In mei 2014 werd de bestuurstermijn van Zalm met vier jaar verlengd, tot mei 2018. Nadat eerder in het FD werd bericht over het mogelijke eerdere vertrek van de bestuursvoorzitter van ABN AMRO, is nu vanuit ABN AMRO zelf in een persbericht bekendgemaakt dat Zalm al in 2017 zijn bestuursfunctie zal verlaten. De bank schrijft: “Na splitsing, fusie en beursgang heeft hij ervoor gekozen plaats te maken voor een nieuwe bestuursvoorzitter, die voor een langere periode leiding kan geven aan de bank. De Raad van Commissarissen respecteert dit besluit. De Raad van Commissarissen heeft het proces voor de opvolging in gang gezet.”

Chris Vogelzang, Directeur Consumenten, en Joop Wijn, hoofd van de zakelijke tak, zouden de beste interne kandidaten zijn om Zalm op te volgen. De bank laat echter weten verdere mededelingen over de opvolging en precieze datum van vertrek van Zalm pas later te zullen doen.