Caroline Princen zet zich in voor m/v diversiteit

08 maart 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, is benoemd tot voorzitter van de Commissie Monitoring Talent naar de Top. Deze commissie zet zich in voor de instroom, doorstroom en het behoud van vrouwen in en naar topposities. Princen neemt de voorzittersrol over van Gerdi Verbeet.

Op 28 mei 2008 is de Charter Talent naar de Top gelanceerd, een code die door verschillende werkgevers is ondertekend om zich te committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. Hoewel de ondertekening vrijwillig is, is deze niet vrijblijvend. De naleving van de code wordt gemonitord door de Commissie Monitoring Talent naar de Top. De resultaten van de Charterondertekenaars – inmiddels 257 uiteenlopende organisaties die gezamenlijk ruim 700.000 werknemers vertegenwoordigen (ongeveer 10% van heel werkend Nederland) – worden op basis van zelf bepaalde targets getoetst en publiekelijk gerapporteerd.

Caroline Princen - Talent naar de top

Nieuwe voorzitter
Tot voorkort bestond de Commissie Monitoring Talent naar de Top uit Gerdi Verbeet (voorzitter), Joop Schippers (Hoogleraar Arbeidseconomie Universiteit Utrecht) en Thessa Menssen (CFO Koninklijke BAM Groep). Onlangs heeft Sybilla Dekker, voorzitter van de achterliggende Stichting Talent naar de Top, bekendgemaakt dat Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Commissie, en daarmee de voorzittersrol overneemt van Gerdi Verbeet.

Princen is sinds 2010 lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO waar zij verantwoordelijk is voor People, Regulations & Identity. Princen begon haar carrière in 1992 als adviseur en later partner en managing partner bij YDL Management Consultants waar zij directies van diverse nationale en internationale bedrijven adviseerde over verandermanagement. Van 2005 tot 2009 was zij Chief Executive Officer van Nedstaal. Caroline Princen werd in 2008 uitgeroepen tot topvrouw van het jaar.

“Caroline is niet alleen een succesvolle topvrouw en een rolmodel, maar zij zet zich daar waar zij kan in voor diversiteit. Met haar ervaring en inzet zal zij een uitstekende voorzitter van de Commissie Monitoring zijn”, aldus Dekker over de nieuwe aanwinst. Princen reageert op haar benoeming: “Diversiteit is een onderwerp dat mij professioneel en persoonlijk na aan het hart ligt. Diverse teams leiden nu eenmaal tot betere resultaten. De doorstroming van vrouwen naar de top kan anno 2016 nog steeds beter. Ik zet me daar graag voor in en vind de rol van de Commissie Monitoring Talent naar de Top belangrijk”.

De Commissie Monitoring zal op 24 mei 2016 de Monitor Talent naar de Top 2015 uitbrengen.