Inschrijving ASN Bank Wereldprijs 2016 geopend

04 augustus 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ASN Bank en Voor de Wereld van Morgen organiseren de komende maanden voor de negende keer de ASN Bank Wereldprijs. De competitie, waarin ondernemers ideeën aanleveren om de wereld te verbeteren, bestaat net als vorig aar uit vijf verschillende thema’s. Deelnemers maken onder meer kans op een geldprijs van €5.000 tot €20.000. De inschrijving is inmiddels geopend en sluit op 23 september.

ASN Bank Wereldprijs 2016
ASN Bank Wereldprijs 2016 is de negende editie die de bank samen met haar platform Voor de Wereld van Morgen (VDWVM) organiseert van zijn jaarlijkse wereldverbeteringscompetitie. De inschrijving voor de competitie, die bedoeld is voor mensen die een idee hebben om de wereld te verbeteren, is geopend. Met deze prijs wil de bank helpen kansrijke projecten te groeien. Projecten van ondernemende mensen met ideeën die maatschappelijke problemen oplossen. Initiatiefnemers met idealisme, maar ook een gezonde dosis realiteitszin.

De wereld van morgen

De ideeën moeten vallen in een van de volgende vijf thema’s:

  • duurzame energie, natuur en milieu;
  • eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;
  • kinderrechten en onderwijs;
  • veiligheid en sociale cohesie;
  • zorg en welzijn

Het traject
Deelnemers maken kans op een traject met coaching, training en een publieke presentatie. Wie doordringt tot de finale kan een geldbedrag van €5.000 tot €20.000 winnen. Ook is er een publieksprijs van maximaal €5.000 .

Meer over de prijzen en het traject leest u in de voorwaarden van de ASN Bank Wereldprijs 2016.

Vlijmscherp businessplan
Wat kan de ASN Bank Wereldprijs betekenen voor een project? Merel Rumping van LegBank, een van de winnaars uit 2015, vertelt: ‘Meedoen aan de ASN Bank Wereldprijs 2015 heeft LegBank geholpen zijn propositie nóg scherper te krijgen. Daarnaast was het waardevol om zoveel gelijkgestemden te ontmoeten en om met een coach te sparren!’

Nu inschrijven
Initiatiefnemers kunnen hun project tot en met 23 september 2016 inschrijven op voordewereldvanmorgen.nl. De voorwaarden voor deelname leest u ook op de website.