NIBC rondt overname SNS Securities af

22 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 1 juli 2016 wordt de dienstverlening van SNS Securities onveranderd voortgezet onder de naam NIBC Markets. Nu De Nederlandsche Bank akkoord is met de overname is de transactie definitief afgerond.

In december 2015 werd bekend dat NIBC de nieuwe eigenaar wil worden van SNS Securities. Nu, zes maanden later, wordt de overname definitief afgerond op 30 juni 2016.

Met deze overname breidt NIBC haar aanbod uit met kapitaalmarktoplossingen, obligatie- en aandelenbemiddeling, research en execution services voor zelfstandige vermogensbeheerders. Het gecombineerde aanbod naast de huidige financierings-, co-investment en adviesactiviteiten is ongeëvenaard in de Nederlandse midcap markt.

NIBC rondt overname SNS Securities af

Dirk Jan van der Hoeden - voormalig CEO van SNS Securities - wordt lid van het management team van NIBC’s corporate banking activiteiten. Eloy Cosijn (CRO) zal naast Jos Buijsman (CFO / COO) en Dirk Jan van der Hoeden (CEO) toetreden tot de directie van NIBC Markets in Amsterdam.

Rob ten Heggeler, Chief Client Officer bij NIBC
“De specialisten van NIBC Markets zullen een warm welkom krijgen bij NIBC. De financiële behoeften van onze klanten zijn vaak complex. Door de uitbreiding van ons productaanbod kunnen we onze klanten nu ook bedienen met onder andere IPO’s of obligaties; een belangrijke aanvulling in een tijd waarin bedrijven steeds meer op zoek zijn naar middelen om te groeien en kapitaalmarkten steeds belangrijker worden.”

Dirk Jan van der Hoeden, Chief Executive Officer van NIBC Markets
“We zijn erg blij onderdeel van de NIBC-familie te worden. We zullen doorgaan met het aanbieden en verder uitbreiden van onze specialistische diensten aan midcap bedrijven en beleggers. Jos Buijsman en ik heten Eloy Cosijn van harte welkom in ons team. We zien zijn benoeming als een symbool voor de focus op en investeringen in ons nieuwe gezamenlijke pad naar groei.”