NIBC neemt SNS Securities over van SNS Bank

18 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Na meer dan een jaar in de etalage te hebben gestaan is vandaag bekend gemaakt dat NIBC de nieuwe eigenaar is van SNS Securities. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 worden afgerond en zal voor SNS Bank een aanzienlijk boekverlies ten opzichte van de boekwaarde van SNS Securities opleveren.

Groeiambitie NIBC
NIBC laat weten dat de overname van SNS Securities een impuls zal geven aan haar groeiambities in de markten en landen waarin het nu actief is. Met deze transactie breidt NIBC haar dienstverlening uit met kapitaalmarktoplossingen, obligatie- en aandelenbemiddeling, research en execution services voor zelfstandige vermogensbeheerders, van bedrijfsfinancieringen en principal investments tot de gecombineerde franchise.

NIBC neemt SNS Securities over van SNS Bank

Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “Het voordeel voor onze klanten is groot. Zowel de klanten van NIBC als die van SNS Securities zullen profijt hebben van het elkaar aanvullende gecombineerde productaanbod. Onze klanten krijgen nu op het gebied van beleggingen een nog grotere keuze in bankoplossingen op maat. Dit is ongeëvenaard in de Nederlandse midcapmarkt. Verder zal Research onze sectorkennis nog verder verdiepen, waardoor wij voor middelgrote ondernemers de financiële partner van hun keuze worden. Beide organisaties sluiten qua omvang en markten zeer goed op elkaar aan, wat direct zal bijdragen aan de groei van NIBC. Wij heten onze 96 nieuwe collega’s in Amsterdam dan ook van harte welkom.”

Meer focus voor SNS op kernactiviteiten
Maurice Oostendorp, directievoorzitter van SNS Bank: “De overdracht past in de toekomstvisie van SNS Bank, waarin de bank zich wil gaan richten op het aanbieden van hypotheek-, betaal- en spaarproducten voor particulieren.”

Dirk Jan van der Hoeden, CEO van SNS Securities: “Wij menen in NIBC een partner met een duidelijke toegevoegde waarde te hebben gevonden die de belangen van onze klanten en medewerkers het best zal dienen. We gaan onverminderd door met het verlenen van onze diensten aan onder meer institutionele beleggers, bedrijven en zelfstandige vermogensbeheerders.”