Rabobank sluit strategisch partnership met Kepler Cheuvreux

21 juni 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank is een strategisch partnership aangegaan met Kepler Cheuvreux, een Europese financiële dienstverlener gespecialiseerd in adviesdiensten en handel. Met deze partnership versterkt Rabobank haar Equity Capital Markets (ECM) aanbod in de Benelux, Europa en de Verenigde Staten. De samenwerking betekent wel een einde van het team dat zich binnen Rabobank bezig houdt met aandelenonderzoek. 

Betere dienstverlening voor corporate klanten
De investering zorgt ervoor dat Rabobanks corporate klanten kunnen profiteren van betere dienstverlening op het gebied van ECM- en aandelenhandel, en ook van grotere schaal en reikwijdte. Rabobanks corporate brokerage klanten profiteren van Kepler Cheuvreux’s kwaliteiten op dit gebied als de grootste corporate broker op het Europese continent. Klanten kunnen onder meer gebruik maken van verbeterde mogelijkheden op het gebied van roadshows en conferenties, alsmede van continuïteit van aandelen inkoopprogramma’s en de aankoop of verkoop van aandelen.
 
Dit strategische partnership is opgezet om Kepler Cheuvreux’s research expertise en distributiebereik open te stellen voor Rabobanks bancaire en ECM relaties. Het partnership zorgt voor betere toegang tot beleggers voor Rabobanks beursgenoteerde klanten. Rabobank gaat deelnemen aan Kepler Cheuvreux’s innovatieve ECM partnership model. Dit brengt de zakelijke klanten van Rabobank in contact met 1.200 institutionele beleggers, die bediend worden door de 115 sales managers en sales traders van Kepler Cheuvreux, die onderdeel uitmaken van een multi-lokaal netwerk van 13 kantoren in 10 landen.


Grootste research dekking 
De alliantie biedt de meest omvangrijke research coverage aan van Europese aandelen, waarbij 90 analisten 700 bedrijven in 32 sectoren volgen. Samen hebben beide bedrijven de grootste research dekking op het gebied van Nederlandse aandelen. Het combineren van Rabobanks Food & Agri sector research en Kepler Cheuvreux’s Food & Agri aandelen-coverage maakt deze alliantie de wereldwijde autoriteit voor de Food & Agri sector. Een ander voordeel van het partnership is dat Kepler Cheuvreux’s aandelen research bedrijven vanuit zowel een Europees, als een sector perspectief analyseert en daarnaast aandacht heeft voor de lokale Benelux aspecten.
 
Het in Utrecht gevestigde ECM-team van Rabobank zal gebruik maken van het Kepler Cheuvreux sales, sales trading en research team in Amsterdam, en van het multi-lokaal netwerk in Europa en de VS. Kepler Cheuvreux is sinds 2001 in Amsterdam gevestigd.

Jan van Nieuwenhuizen, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank: “Uitstekende service voor onze klanten is ons strategisch doel. Met deze samenwerking zijn we ervan overtuigd dat we dit bereiken op het gebied van Equity Capital Markets. Kepler Cheuvreux is hiervoor de best mogelijke partner, omdat zij ons ECM-aanbod daadwerkelijk verbeteren. Kepler Cheuvreux heeft een uitstekende reputatie als een wereldwijde, onafhankelijke broker met excellente onderzoeks- en distributiemogelijkheden. Met dit wereldwijde platform kunnen we onze klanten in Nederland beter bedienen, evenals onze wereldwijde Food & Agri klanten.”

Laurent Quirin, CEO van Kepler Cheuvreux, vult aan: “Wij zijn er trots op om zo’n belangrijke alliantie te kunnen vormen met één van Europa’s toonaangevende banken. Dit is weer een strategische stap waarmee wij onze positie als leidend onafhankelijk handelshuis verder uit bouwen. Ons multi-lokaal netwerk sluit goed aan bij Rabobanks lokale aanpak om dicht bij zijn klanten te zijn. Samen met Rabobank zijn we de nummer 1 op het gebied van effectenactiviteiten in de Benelux, wat een uitstekend platform is voor verdere groei. Ik ben zeer verheugd dat wij Rabobank ook als aandeelhouder en in onze Board mogen verwelkomen.”