Reinout van Riel wordt Chief Risk Officer van NIBC

09 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Reinout van Riel is voorgedragen als Chief Risk Officer van NIBC. In deze functie wordt hij ook lid van de Managing Board van NIBC. Reinout komt van Propertize waar hij Chief Portfolio Officer en lid van de Board van Propertize was.

Reinout van Riel
Reinout van Riel was Chief Portfolio Officer en lid van de Board van Propertize sinds juli 2013. Als Chief Portfolio Officer was hij verantwoordelijk voor alle bedrijfsmiddelen van Propertize die vallen onder de afdelingen Loan Management, Restructuring & Recovery, Asset Management en Contract & Business Support. Voor zijn tijd bij Propertize, vervulde hij verschillende nationale en internationale functies bij ABN Amro en Royal Bank of Scotland.

Reinout van Riel wordt Chief Risk Officer van NIBC

Wim van den Goorbergh, voorzitter van de Raad van Commissarissen NIBC
“Reinout van Riel heeft een brede ervaring die zal bijdragen aan de Managing Board van NIBC. We vinden dat zijn ervaring op het gebied van risk management, corporate banking, en meest recent bij Propertize, een relevante achtergrond bieden voor deze functie. We kijken er naar uit om met Reinout van Riel het risk management framework verder te bouwen en ontwikkelen.”

Paulus de Wilt, Chief Executive Officer bij NIBC
“We zijn erg blij met de voorgestelde aanstelling van Reinout van Riel. Ik geloof dat hij een aanvulling zal zijn voor ons team met alle relevante ervaring die meebrengt naar NIBC. De Managing Board kijkt uit naar de toekomstige samenwerking.”

De benoeming wordt ter toetsing voorgelegd aan De Nederlandse Bank en heeft al een positief advies ontvangen van de Ondernemingsraad. Nadere mededelingen zullen worden gedaan als de nodige goedkeuringsprocedures zijn afgerond.