Obvion: Jobcoach programma wordt standaard dienst

31 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een aantal succesvolle pilots sinds 2014 heeft Obvion besloten om haar Jobcoach programma structureel in te voeren. Met het programma helpt de hypotheekverstrekker klanten met betalingsproblemen bij het vinden van een nieuwe baan. Obvion is daarmee de eerste bank die de jobcoach als standaard dienst invoert. Naast Obvion werkt ING ook met een jobcoach voor werkzoekende hypotheekklanten.

Er zijn nog altijd veel Nederlanders die moeite hebben om hun rekeningen te betalen. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is dat mensen werkloos zijn geworden. Om deze groep klanten verder te helpen, is besloten het Jobcoach programma als blijvende dienst in te zetten. Obvion werkt hiervoor samen met Right Management, onderdeel van ManpowerGroup.

Cynthia Tulp, Adjunct-Directeur Merk, Marketing en Innovatie bij Obvion: ‘We willen onze klanten lekker laten wonen, ook als het tegenzit. Al kunnen we er één klant verder mee op weg helpen. Dat past bij ons. Want hoe eerder een oplossing voor een financieel probleem wordt gevonden, des te kleiner de schade vaak is. En daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij.’

Obvion - Jobcoach

20% aan het werk

Van de deelnemers uit de pilots heeft inmiddels ruim één op de vijf een baan gevonden. Anderen zijn nog volop aan het solliciteren of volgen een omscholingstraject. Rene Hendriks, 49 jaar: ‘Solliciteren is een lang traject. Je blijft jezelf constant verbeteren. In de training heb ik dan ook het meeste gehad aan het vergroten van mijn zelfbewustzijn. Ik weet nu nog beter wie ik ben en wat een toekomstige werkgever aan mij heeft.’ In zijn blog vertelt Rene over zijn ervaringen.

Over het Jobcoachprogramma

Deelnemers aan het Jobcoachprogramma worden zes maanden intensief begeleid. Peter Wienbelt, senior business development consultant bij Right Management: ‘Iedere deelnemer doorloopt zijn eigen programma en ontdekt daarmee waar zijn of haar kansen liggen op de arbeidsmarkt. De begeleiding en expertise van de coaches helpen daarbij enorm. Wij zijn blij met de resultaten.’