Peter Dijks nieuwe Chief Commercial Officer bij Obvion

13 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De 51-jarige Peter Dijks wordt de nieuwe Chief Commercial Officer (CCO) bij Obvion. Hij komt over van leasingbedrijf DLL, zoals De Lage Landen tegenwoordig formeel heet. Met ingang van mei volgt hij Cynthia Tulp op, die inmiddels in dienst is getreden bij ABN AMRO.

In zijn nieuwe positie als Chief Commercial Officer (CCO) bij Obvion Hypotheken gaat Peter Dijks zich toeleggen op de verdere uitbouw van de huidige ‘klantpartnerstrategie’. De missie van Dijks is het ontwikkelen van onderscheidende producten en diensten voor klanten én adviseurs. Dijks zal zich daarbij richten op de snelheid van de dienstverlening, de klantbeleving en full service via de diverse communicatiekanalen, zowel online als offline. Dat houdt onder meer in aandacht voor nieuwe markt- en productontwikkelingen en de zoektocht naar strategische partners.

Peter Dijks, Chief Commercial Officer - obvion

Dijks heeft een verleden waaruit zowel sales als oog voor klanten sterk naar voren komt. Hij bekleedde managementfuncties op het gebied van customer service bij telecombedrijven Vodafone en Telecom en werd later accountmanager en salesmanager bij DLL (De Lage Landen), naast Obvion eveneens een dochter van Rabobank. Dijks licht zijn keuze toe: “Ik heb voor Obvion gekozen omdat dit een prachtig bedrijf is met vele uitdagingen op het gebied van digitalisering, regelgeving, dynamische marktomstandigheden en ga zo maar door. Tegelijkertijd denk ik dat de medewerkers van Obvion nog meer het verschil kunnen maken. En ervoor zorgen dat klanten én adviseur positief verrast worden en uiterst tevreden kunnen zijn én blijven.”

In het bestuur van Obvion komt hij in de persoon van Carlo van Kemenade een oude bekende tegen. Van Kemenade is directievoorzitter sinds het begin van 2018. Ze waren al collega’s bij DLL, waar van Kemenade kennis maakte met de kwaliteiten van Dijks: “Hij weet effectief veranderingen in de dienstverlening te realiseren.”