Delta Lloyd zet belang in Van Lanschot te koop

10 mei 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Om meer kapitaal vrij te maken heeft Delta Lloyd besloten zijn belang van 30% in Van Lanschot in de etalage te zetten. De verzekeraar heeft de hulp ingeschakeld van zakenbanken Goldman Sachs en UBS om te helpen bij de verkoop van de aandelen van de private bank.

Verzekeraar Delta Lloyd is sinds enkele jaren een grootaandeelhouder van private bank Van Lanschot. Delta Lloyd heeft ruim 30% van de aandelen van de private bank in handen, maar kondigde in februari 2016 aan zijn belang in de bank terug naar de beurs te willen brengen. Op die manier wil de verzekeraar kapitaal vrijmaken en zo zijn kapitaalpositie verbeteren. Het belang heeft een geschatte waarde van €250 miljoen. Als Delta Lloyd het belang verkoopt wil de verzekeraar daarvan €100 miljoen overhouden als vrijgemaakt kapitaal.

Delta Lloyd zet belang in Van Lanschot te koop

Begin deze week bevestigde Delta Lloyd nogmaals zijn intentie om zijn belang in Van Lanschot te verkopen. In het persbericht maakte de verzekeraar bekend dat de hulp van Goldman Sachs en UBS is ingeschakeld bij het verkopen van het belang. De twee zakenbanken zijn benoemd als joint global coördinators en joint bookrunners. Delta Lloyd wil zijn belang in de loop van 2016 afstoten.

Van Lanschot topman Karl Guha heeft aangegeven achter het besluit van Delta Lloyd te staan. Hij heeft daarbij de hoop uitgesproken dat het belang van ruim 30% in handen komt van een grote groep diverse aandeelhouders, omdat dit de liquiditeit van het aandeel ten goede komt.