Winnaars European FinTech Awards 2016 bekend

18 april 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Behaviosec is bij de European FinTech Awards 2016 verkozen tot het beste Europese FinTech bedrijf in 2016. Het Zweedse bedrijf biedt een veiligheidsoplossing voor mobiele apparaten, en won tevens in de subcategorie Risk, Intelligence & Security. Onder de overige acht winnaar bevinden zich onder meer alternatieve financier Funding Circle en Backbase, een Nederlandse speler op het gebied van Banking Software.

Op 14 april 2016 zijn voor het eerst de European FinTech Awards uitgereikt, aan de beste en innovatiefste FinTech-ondernemingen van Europa. De awarduitreiking en de conferentie waarop deze plaatsvond zijn een initiatief van onder meer online platform Fintech.nl. Met de European FinTech Awards willen de organisatoren erkenning geven aan de volwassenheid van het FinTech-fenomeen.

Behaviosec
De winnaar van de eerste editie van de European FinTech Awards is geworden: Behaviosec. Behaviosec is een Zweeds FinTech bedrijf dat een veiligheidsoplossing aanbiedt waarmee het authenticatieproces van klanten op hun mobiele apparaten wordt vereenvoudigd, door rekening te houden met biometrische zaken als de unieke manier waarop iemand typt, zijn apparaat vasthoudt of ‘swipet’.

Winnaars European FinTech Awards 2016

Aan de prijsuitreiking ging een selectieproces vooraf om de beste FinTech-bedrijven van Europa tegen elkaar af te zetten. In totaal stemden zo’n 60.000 mensen online op hun favoriete FinTech-bedrijven uit een lijst van ruim 400 veelbelovende FinTech-bedrijven. Vanuit deze grote groep werd de European FinTech Top 100 opgesteld, waarin ook acht Nederlandse bedrijven waren opgenomen. Volgens Fintech.nl hebben deze 100 bedrijven “laten zien dat de financiële sector vele malen efficiënter, slimmer en innovatiever kan worden.” De stemmers en een gespecialiseerde vakjury bepaalden vervolgens welke bedrijven mochten pitchen tijdens de European FinTech Awards & Conference op 14 april, en op basis van deze pitches werden de winnaars bepaald. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van het niveau van innovatie en het groeipotentieel van alle genomineerde bedrijven.

Naast de Award voor beste FinTech bedrijf van Europa, werden er ook nog awards in negen subcategorieën uitgereikt. Behaviosec was zelf de winnaar in de categorie Risk, Intelligence & Security. De winnaars in de andere categorieën waren Monese (categorie: Challenger Banks), Ebury (Payments), Wikifolio (PFM/Robo Advisory), Everledger (Blockchain), Kreditech (Financial Inclusion) en Knip (InsurTech). In de categorie Alternative Finance ging Funding Circle er met de prijs vandoor. Funding Circle is een van oorsprong Britse online marktplaats die investeerders en ondernemers bij elkaar brengt, die sinds 2015 ook actief is op de Nederlandse markt. Tot slot werd de Award voor beste Banking Software gewonnen door Backbase, de enige Nederlandse speler in de lijst. Backbase is een customer experience platform dat banken en financiële instellingen helpt om interactieve web portals en mobiele apps te creëren.