8 Nederlandse bedrijven in European FinTech Top 100

04 april 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Acht Nederlandse FinTech bedrijven behoren volgens zo’n 55.000 mensen en een 50-koppige vakjury tot de Europese top van de FinTech-sector. Advicegames, Backbase, Bunq, Dopay, InvoiceSharing, Quantoz, Storecove en SurePay hebben allemaal een plekje veroverd op de prestigieuze lijst. Ook Funding Circle, een Britse online financieringsmarktplaats die sinds vorig jaar actief is in Nederland, staat op de lijst.

Op 14 april 2016 vindt in Amsterdam de eerste editie van de European FinTech Awards en Conference plaats, een initiatief van onder meer online platform Fintech.nl. In de aanloop naar het evenement hebben zo’n 55.000 mensen hun stem uitgebracht op een grote selectie van FinTech-bedrijven uit Europa. Ook werden de bedrijven beoordeeld door een 50-koppige vakjury bestaande uit FinTech investeerders, visionairs en innovatiehoofden van Europese topbanken – onder meer van Deutsche Bank, Banco Santander, BBVA, Lloyds Banking Group en BNP Paribas. Aan de hand van de stemmen en juryoordelen is een top 100 lijst van beste FinTech-bedrijven in Europa opgesteld – de European FinTech Top 100.

European FinTech Top 100

Nederlandse spelers
In de lijst met beste FinTech-bedrijven van Europa zijn ook acht Nederlandse spelers te vinden. In alfabetische volgorde staan de volgende spelers in de lijst: AdviceGames, Backbase, Bunq, dopay, InvoiceSharing, Quantoz, Storecove en SurePay. AdviceGames gebruikt machine learning gamification om consumenten in staat te stellen met scenario’s over hun eigen financiële toekomst te spelen. Backbase is een customer experience platform dat banken en financiële instellingen helpt om interactieve web portals en mobiele apps te creëren. Bunq is een nieuwe bancaire speler, een innovatief IT-bedrijf dat betaalrekeningen levert aan consumenten.

FinTech-bedrijf dopay levert een payroll solution die bedrijven in staat stelt om al hun werknemers elektronisch te betalen. InvoiceSharing is in 2013 gestart met een gratis factuurdienst, Quantoz houdt zich bezig met blockchain-technologie, online platform Storecove verzamelt automatisch facturen uit verschillende leverancierportals, terwijl SurePay ervoor zorgt dat verkopers op online marktplaatsen altijd hun geld krijgen en kopers altijd hun producten.

Awards
Twee van de Nederlandse bedrijven dingen zelfs mee voor een van de negen FinTech awards die tijdens de Conference zullen worden uitgereikt. Backbase is genomineerd in de categorie Innovative Banking Software, terwijl dopay kans maakt op de award voor beste FinTech-bedrijf op het gebied van Financial Inclusion. Ook Funding Circle, een Britse financieringsmarktplaats die sinds 2015 ook actief is op de Nederlandse markt voor alternatieve bedrijfsfinanciering, staat op de lijst, en is genomineerd voor de awardcategorie Alternative Finance.