Resultaat Delta Lloyd stabiliseert in Q1 2013

03 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

Delta Lloyd heeft in moeilijke marktomstandigheden een stabiel commercieel resultaat neergezet in de eerste drie maanden van dit jaar. Daarnaast is haar solvabiliteit meer toegenomen dan analisten hadden verwacht. Dit blijkt uit de eerste kwartaalcijfers van Delta Lloyd. 

Delta Lloyd vaart een stabiele koers
“Wij blijven in de huidige uitdagende marktomstandigheden een stabiele koers varen. Mede door onze proactieve benadering van risicobeheer zijn wij erin geslaagd om het effect van de aanhoudend lage rente te verminderen. De wettelijke solvabiliteitsratio is verder versterkt en het eigen vermogen (op basis van marktwaarde) is stabiel gebleven. Met een blijvende nadruk op efficiency zetten wij ons succesvolle kostenbesparingsprogramma door. En wij blijven vasthouden aan onze doelstellingen. Na een zwak begin van het jaar trekken onze commerciële resultaten aan. Onze vermogensbeheeractiviteiten, ons Belgische levenbedrijf en BeFrank hebben alle in het eerste kwartaal goede vooruitgang geboekt met hun verkoopresultaten en het Nederlandse levenbedrijf kent een aantrekkelijke pijplijn voor nieuwe collectieve pensioencontracten,” aldus bestuursvoorzitter Niek Hoek.

Bank
De productie van nieuwe hypotheken daalt met 54% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. Dit is volgens Delta Lloyd in lijn met de krimpende markt voor nieuwe hypotheken. De daling is mede een gevolg van de focus van Delta Lloyd op hypotheken met een laag risico. Het saldo aan spaartegoeden in Nederland en België is afgenomen door een verlaging van de spaarrente. Deze verlaging van de rente was nodig om haar marge te verbeteren. Het saldo van banksparen stijgt wel met 6% tot  € 1,9 miljard.

Delta Lloyd - Q1 2013 cijfers

Asset Management
De inleg van nieuwe particuliere en institutionele fondsen/mandaten is gestegen naar €314 miljoen (eerste kwartaal 2012: €-282 miljoen), dankzij de aanhoudend sterke vraag naar particuliere beleggingsfondsen

Schade
Ondanks dat de malaise op de particuliere en zakelijke markt merkbaar is, blijft het bruto premie-inkomen van het schadebedrijf van Delta Lloyd stabiel op € 466 miljoen.

Leven
Doordat geen grote pensioencontracten zijn afgesloten, daalde het bruto premie-inkomen Leven met 10% naar € 951 miljoen  (eerste kwartaal 2012: € 1.053 miljoen).