KPN-abonnees krijgen toegang tot Rabo Wallet

21 januari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Rabobank heeft een samenwerking met KPN gesloten op het gebied van mobiel betalen. Klanten van de bank met een KPN-abonnement kunnen nu gebruikmaken van de Rabo Wallet, die klanten in staat stelt met hun smartphone af te rekenen bij NFC-betaalterminals. Ook biedt de Wallet ruimte voor klantkaarten, ledenpassen en aanbiedingen.

Na het lanceren van zijn Rabo Wallet voor 100.000 klanten en daarna de lancering van de mobiel betalen applicatie voor klanten met bepaalde Samsung-smartphones, bouwt Rabobank de beschikbaarheid van zijn mobile wallet opnieuw verder uit. De grootbank is een samenwerking aangegaan met KPN om de wallet ook voor KPN-abonnees beschikbaar te stellen. "Betalen met je smartphone is het betalen van de toekomst", aldus Elze Vonk, hoofd Financieren, Betalen en Verzekeren bij de Rabobank. "Door de samenwerking met KPN kan de Rabobank een fors grotere groep klanten gebruik laten maken van de Rabo Wallet. Dat past bij onze ambitie om de Rabo Wallet zo snel mogelijk voor zoveel mogelijk klanten beschikbaar te stellen." 

Rabo Wallet

"Consumenten willen steeds meer met hun smartphone doen; het liefst laten ze hun portemonnee thuis. Met de Rabo Wallet op je telefoon kan dat. Het is snel en gemakkelijk en net zo veilig als betalen met een plastic bankpas", vervolgt Vonk. Maar dat is niet de enige functie van de Wallet: "De Wallet is meer dan alleen een digitale bankpas. Klanten kunnen er klantkaarten, ledenpassen en kortingsbonnen in opslaan en indien gewenst aanbiedingen ontvangen. Ook kunnen ze hun saldo checken en binnenkort makkelijk parkeerkosten betalen. De betalingen worden direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij het gebruik van de bankpas. Hierdoor houden klanten grip op hun saldo en dat willen Nederlandse consumenten graag."

Jasper Snijder, directeur New Business bij KPN, voegt toe: "Dat de smartphone in ons dagelijks leven steeds belangrijker wordt, ook voor praktische toepassingen zoals betalen en toegang verlenen, is een gegeven. Voor wie wil, zou de smartphone op termijn de inhoud van de portemonnee en de sleutelbos zelfs kunnen vervangen. Gemak en veiligheid staan daar bij voorop. KPN speelt met de nieuwe NFC SIM-kaart in op deze trend en is dan ook verheugd samen met Rabobank het gemak van veilig en snel mobiel betalen via NFC technologie aan gezamenlijke klanten te kunnen bieden."

Compatibiliteit
KPN levert vanaf 1 januari nieuwe NFC SIM-kaarten die abonnees met besturingssysteem Android 4.4 of hoger in staat stelt de Rabo Wallet te gebruiken op hun telefoons. Nieuwe abonnees krijgen deze SIM-kaart automatisch, terwijl andere abonnees deze op aanvraag bij KPN kunnen ontvangen. Ook bij een reguliere vervanging van de SIM-kaart krijgen KPN-klanten nu direct een NFC SIM-kaart. En niet alleen het aantal smartphones dat is uitgerust met NFC-technologie groeit, maar ook het aantal betaalterminals waar consumenten via NFC – tegenwoordig ook in de meeste betaalpassen ingebouwd – kunnen afrekenen.