Delta Lloyd: Ouderen op vrijmarkt voor extra pensioen

29 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Veel Nederlanders zijn onvoldoende op de hoogte van hun inkomen na pensionering. Pas als de pensioengerechtigde leeftijd nadert, denken veel mensen na over het inkomen wat daarna overblijft. Delta Lloyd wil mensen uit alle leeftijdsgroepen stimuleren om zich op tijd kritisch te buigen over hun pensioen. Zo kunnen zij financiële teleurstellingen later voorkomen. Delta Lloyd zet daarom op Koninginnedag tijdens vrijmarkten in Amsterdam senioren in die viool spelen voor een aanvullend pensioen.

Leon van Riet, Algemeen Directeur Delta Lloyd Leven: “Jarenlang ging men ervan uit dat je vanaf je 65e levensjaar 70% van je laatstverdiende loon ontving. Dat is allang niet meer zo. Sterker nog: als het aan het kabinet ligt gaan we nog verder versoberen en mogen werknemers blij zijn als ze later nog uitkomen boven 40% van het laatstverdiende loon.”

Delta Lloyd: Ouderen op vrijmarkt voor extra pensioen

Nederlanders verdiepen zich te laat in hun pensioen

Van Riet vervolgt: “Als Nederlanders zich tijdig verdiepen in hun pensioen, kunnen ze als dat nodig is nog iets veranderen aan hun persoonlijke financiële situatie. Pensioenbewustzijn ontstaat bij veel mensen pas bij de aanschaf van de eerste leesbril. Als je dan pas tot de ontdekking komt dat je pensioen niet toereikend is, is het vaak te laat om er nog wat aan te doen. En dan is het beeld dat we nu laten zien van de senioren die viool spelen voor geld, wellicht het toekomstbeeld dat we voortaan kunnen verwachten op Koningsdag.”

Opbrengst ludieke actie gaat naar educatie jeugd

Het geld dat wordt ingezameld met viool spelen, wordt via Delta Lloyd Foundation gedoneerd aan een maatschappelijk project. De bijdrage gaat naar de Geldkoffer voor het basisonderwijs, een initiatief van het NIBUD. In de koffer zitten zes modules, voor groep 7 en 8 uit het basisonderwijs, over geldzaken met een specifieke module over pensioen (‘Bepaal je levenspad’ ) waarbij medewerkers van Delta Lloyd een gastles geven met het materiaal uit de koffer.