NIBC gaat voor diversiteit aan de (sub) top

09 mei 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

NIBC tekende op 8 mei 2012 het Charter 'Talent naar de Top'. Hiermee onderschrijft de investeringsbank de waarde die zij hecht aan het aantrekken, behouden en promoten van vrouwelijk talent en het realiseren van diversiteit aan de (sub) top.

Het Charter Talent naar de Top is een publiek commitment, een code met heldere afspraken voor het realiseren van diversiteit aan de (sub) top. Werkgevers, bedrijven, organisaties en instellingen, committeren zich aan duidelijke meetbare diversiteitsdoelstellingen en laten zich elk jaar monitoren op de behaalde resultaten. Het Charter Talent naar de Top is daarom vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend.

Esther Raats-Coster, directeur van de Stichting Talent naar de Top

"We zijn erg blij dat NIBC het Charter heeft ondertekend. Het is fantastisch dat we NIBC aan de groeiende lijst van ondertekenaars kunnen toevoegen. De bank is een sterk merk dat de creativiteit en het innovatieve vermogen wil verbeteren door diversiteit binnen haar teams te verhogen. Hiermee geeft NIBC een goed voorbeeld aan andere financiële instellingen en het verhoogt haar aantrekkelijkheid als werkgever. Talent naar de Top is er trots op deze nieuwe ondertekenaar te mogen verwelkomen."

Stuurgroep diversiteit

NIBC heeft in oktober 2011 een stuurgroep diversiteit opgericht ter bevordering van een open bedrijfscultuur met betrekking tot diversiteit en verschillen tussen mensen. Mede dankzij diversiteit is NIBC in staat om vorm te geven aan haar ambitie: het begrijpen van de behoeften van de klant en het leveren van optimale oplossingen om in die behoeften te voorzien.