Samhoud: Rabobank en Interpolis top dienstverleners

17 november 2011 Banken.nl 1 min. leestijd

Consumenten in Nederland hebben op het gebied van financiële dienstverlening het meeste vertrouwen in Rabobank als bank en Interpolis als verzekeraar. De twee dienstverleners hebben van adviesbureau &samhoud de VertrouwensAward 2011 ontvangen. Het onderzoek, voor het vierde jaar op rij gehouden, geeft de trends aan over het vertrouwen in Nederland en stelt een ranglijst samen in twee categorieën: meest vertrouwde bank en meest vertrouwde verzekeraar. 

De twee prijswinnaars zijn uitzonderingen want uit het onderzoek blijkt dat het algemene vertrouwen in financiële dienstverleners is gedaald naar 11%: een dieptepunt. 

Rabobank bank met het meest vertrouwen in Nederland
Rabobank was winnaar in de categorie banken. Interpolis eindigde op nummer 1 in de categorie verzekeraars. Op de tweede plaats eindigde Uvit en op de derde plaats Zilveren Kruis Achmea. 

“Rabobank is een coöperatie die middenin de samenleving staat. Al hun handelen is gericht op vertrouwen, dat zie je ook aan hun tripple AAA status die ze nog altijd behouden hebben. De consument ziet en voelt dit.” Aldus Salem Samhoud, oprichter van &samhoud, over de uitverkiezing van de bank. “Interpolis is ook een coöperatie met al jarenlang een glasheldere boodschap. Zij investeren niet alleen in het consumenten vertrouwen maar ook in het vertrouwen onder hun medewerkers, dit heeft effect op de buitenwereld.” 

Overige winnaars
Naast de hoofdprijzen werden ABN AMRO, Rabobank en Uvit geëerd als snelste stijgers op de vertrouwenslijst van respectievelijk banken en verzekeraars. Triodos Bank tenslotte mag zich de meest vertrouwde middelgrote bank van Nederland noemen. 

Over het onderzoek

Sinds 2008 voert het adviesbureau in samenwerking met Blauw Research jaarlijks het nationale vertrouwensonderzoek uit. Het onderzoek van 2011 is gebaseerd op 1,240 respondenten.