NIBC en Vopak openen nieuwe olie opslagterminal

03 oktober 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen


Ruim 1,5 jaar na de aankonding van de investeringsbank NIBC en Vopak om een nieuwe opslagterminal voor olieproducten te bouwen en te exploiteren in Eemshaven openen beide bedrijven vandaag de nieuwe terminal. Deze nieuwe opslagfaciliteit, waar strategische olievoorraden voor Nederland en andere lidstaten van de EU worden opgeslagen, is een joint venture tussen Vopak en NIBC European Infrastructure Fund (NEIF), waarin beide ondernemingen 50% aandeelhouder zijn.

Jeroen Drost, CEO van NIBC

“De nieuwe Vopak opslagterminal is een belangrijke stap voor Nederland in het bestendigen van haar leidende internationale positie in oil logistics. NIBC is trots dat zij partner is in dit project, mede doordat het voldoet aan alle strenge vereisten op het gebied van duurzaamheid en milieu.”

Eelco Hoekstra, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Vopak

"Wij zijn zeer verheugd met de opening van deze speciale terminal, de 84e toevoeging aan het wereldwijde terminalnetwerk van Vopak. Voor Vopak is het de eerste terminal die is gebouwd voor strategische olievoorraden en de terminal is ontwikkeld na constructief overleg met alle stakeholders, waaronder non-gouvernementele organisaties, wat zeker van belang was gezien de ligging in de nabijheid van het natuurgebied de Waddenzee. Vopak heeft wederom laten zien dat zij in staat is geweest de terminal op een veilige wijze, overeenkomstig de planning, binnen budget en te bouwen en in bedrijf te nemen."