Dukers & Baelemans plant conferentie vakbekwaamheid

18 mei 2011 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Minister De Jager van Financiën heeft onlangs het Consultatievoorstel verbetering vakbekwaamheid gepubliceerd. Hierin kondigt hij aan dat de vakbekwaamheidseisen van financiële dienstverleners moeten worden aangescherpt en de kwaliteit van de examinering moet worden verbeterd. Via het consultatiedocument vraagt de minister de diverse marktpartijen hun visie op de veranderingen kenbaar te maken. In dit verband organiseert Dukers & Baelemans op 25 mei 2011 de Nationale Conferentie Vakbekwaamheid Financiële Dienstverlening.

Dukers & Baelemans brengt tijdens de conferentie alle primaire stakeholders bij elkaar met als doel de verschillende visies op het consultatievoorstel in kaart te brengen. De volgende thema's komen aan de orde: diploma versus bedrijfsvoering, permanente educatie, uitbreiding eindtermen vakbekwaamheid, vaardigheden en integer gedrag, personenregister, tuchtrecht en examinering en toetsen.

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Financiën, CDFD en de NVB zijn bereid tijdens de conferentie het consultatiedocument vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Het geheel staat onder de bezielende leiding van RTLZ-presentator Roland Koopman.

Het programma van de conferentie ziet er als volgt uit:

13.30 uur Ontvangst met koffie/thee
14.00 uur Welkomstwoord door Dukers & Baelemans
14.05 uur Introductie door dagvoorzitter Roland Koopman Diverse sprekers o.a. Ministerie van Financiën, CDFD en NVB
16.30 uur Debat over actuele thema's met o.a. fractiespecialisten uit de Tweede Kamer
17.30 uur Afsluiting programma Uitgebreide mogelijkheid om na te praten tijdens een borrel met snack
19.30 uur Einde borrel

Datum: 25 mei 2011
Locatie: World Forum, Churchillplein 10 Den Haag

Over Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans ontwikkelt en verzorgt kwalitatief hoogstaande opleidingen voor financiële dienstverleners. Wij richten ons op de persoonlijke groei van de financiële dienstverlener en de ontwikkeling van zijn of haar talenten. Dukers & Baelemans draagt bij aan de ontwikkeling van de toegevoegde waarde die de adviseur de consument kan bieden. Ons aanbod varieert van functiegerichte opleidingen, workshops en trainingen tot verdiepende vakinhoudelijke modules.