Van Lanschot kiest voor Accenture & IBM

04 november 2008 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Bankiers heeft een overeenkomst gesloten met Accenture voor applicatieontwikkeling en -beheer. De overeenkomst heeft een looptijd van zeven jaar. IBM zal aan Van Lanschot infrastructuurdiensten verstrekken. De transactie werd begeleid door adviesbureau Quint Redwood Wellington.

Vanwege de overeenkomst zullen 60 automatiseerders en 50 inhuurkrachten van Van Lanschot overstappen naar IBM. Adviesbureau Accenture neemt circa 40 ICT`ers en 50 inhuurkrachten over van Van Lanschot. Beide overeenkomsten hebben een waarde van circa 100 miljoen euro. Van Lanschot Bankiers is naar eigen zeggen de oudste onafhankelijke bank van Nederland en richt zich op vermogende particulieren en ondernemers. De bank wil dat door de uitbesteding de kwaliteit en flexibiliteit van de geleverde ICT-diensten worden verhoogd. Bij Van Lanschot blijft er een ICT-organisatie bestaan met circa 40 man personeel, verspreid over een regieclub en een afdeling informatiemanagement.

Quint Redwood Wellington heeft Van Lanschot geadviseerd over het ontwerp en de implementatie van de regieorganisatie. Het adviesbureau bemant gedurende één jaar de regieorganisatie en levert tevens coaching en trainingen. Daarna zal Van Lanschot de regie geheel zelf voeren.