Clear2Pay en IBM lanceren SEPA Testing Tool

13 november 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Clear2Pay en IBM hebben samen een “SEPA Testing Tool” gelanceerd die financiële instellingen kan helpen bij de overstap naar SEPA. De tool ondersteunt banken en andere financiële instellingen bij de standaardisatie van SEPA-testing en het zorgdragen van compliance aan SEPA-regulering. Clear2Pay levert het SEPA- en procesraamwerk, IBM de technologie.

Tests voor SEPA-lancering
Op 1 februari 2014 is SEPA (Single Euro Payments Area) ook voor binnenlandse betalingen een feit. De verandering heeft verstrekkende gevolgen voor financiële instellingen. Voor de lancering zullen bedrijven er zeker van moeten zijn dat hun betalingsprocessen “SEPA-proof” zijn. Daardoor is het uitvoerig testen van de nieuwe processen en systemen, zoals SEPA Direct Debit Mandate Management, SEPA Direct Debit, SEPA Credit transfer en automated R-transactions, essentieel.

SEPA Testing Tool
De SEPA Testing Tool werkt als volgt. Een klant stuurt de transactie naar de SEPA Testing Tool. De tool voert vervolgens meerdere automatische validatiestappen uit: het controleert de betalingstransactie-bestanden, valideert de data volgens SEPA-regulering en volgens bankspecifieke regels zoals XML-versies of algoritmes voor BIC/IBAN-vaststelling. R-transactions worden gesimuleerd en naar de ERP-systemen van klanten gestuurd om compliance te verzekeren. De tool is zodanig ontworpen dat klantspecifieke controles kunnen worden toegevoegd.

Zie ook de gerelateerd SEPA berichten:
- Ook BearingPoint lanceert een SEPA readiness tool (september 2012)
- Logica lanceert gratis SEPA Awareness Scan (augustus 2012) 
- Clear2Pay: SEPA grootste projecten van banken (juli 2012)
- Logica: Bedrijven nog onzeker over impact van SEPA (mei 2012)