Financials en adviesbureaus het populairst op LinkedIn

25 oktober 2012 Banken.nl 2 min. leestijd

Rabobank is volgens LinkedIn de populairste werkgever van Nederland. In de top 20 van ‘Most InDemand Employers Nederland’ staan ook zes bedrijven actief op het gebied van consultancy: Accenture, Deloitte, KPN, PwC, IBM en Ernst & Young.
 
LinkedIn heeft op basis van gebruikersdata onderzocht wat onder Nederlandse gebruikers de populairste bedrijven zijn. De acties die mensen op het sociale netwerk uitvoerden vormden de basis voor het ontwikkelen van de ranking. Denk hierbij aan het volgen en bekijken van bedrijfspagina’s of het zoeken naar vacatures. Volgens LinkedIn geeft het bezoekgedrag een sterke indicatie van populariteit van werkgevers: "We weten dat een van de redenen waarom gebruikers bedrijven volgen is omdat ze er graag willen werken" aldus een woordvoerder van LinkedIn.
 
20 populairste bedrijven van Nederland volgens LinkedIn:
 
Most InDemand LinkedIn Employers
 
Veel verschillen per land
Opvallend is dat er per land veel verschillen zijn in de LinkedIn rankings. Terwijl de Nederlandse ranking wordt gedomineerd door financiële instellingen (oa. Rabobank, ABNAmro, NN, Achema) en de Big4 wordt de ranking in het Verenigd Koninkrijk gedomineerd door fashionmerken, waaronder Burberry (#1), online retailer ASOS (#3), luxewinkel Harrods (#7) en online retailer Net-A-Porter.com (#10). Ook de consultancybedrijven in de lijst verschillen. In de Britse top 10 staan twee strategy consulting kantoren, Boston Consulting Group en Bain & Company, en de management consulting kantoren Arup en PA Consulting Group.
 
Most InDemand Employers Global
Eerder dit jaar maakte LinkedIn ook de wereldwijde ranking - Most InDemand Employers Global - bekend. Google staat bovenaan, gevolgd door Accenture en Microsoft. Ook IBM, Deloitte, PwC en Ernst & Young bevinden zich in de top 10. Het wereldwijde onderzoek van LinkedIn is gebaseerd op het zoekgedrag van meer dan 20 miljoen studenten en young professionals.