Logica lanceert gratis SEPA Awareness Scan

08 augustus 2012 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

IT adviesbureau Logica heeft een gratis SEPA-Scan gelanceerd. Doelstelling is om het bewustzijn onder organisaties te vergroten en inzicht te geven in de belangrijkste aandachtpunten bij de migratie naar SEPA. De SEPA-Scan bestaat uit een vragenlijst waaruit een overzicht van aandachtspunten wordt gegenereerd.
 
SEPA (Single Euro Payments Area) is vanaf 1 februari 2014 de nieuwe standaard voor de Europese betaalmarkt.
 
SEPA Scan
Deelnemers moeten tijdens de SEPA-Scan 40 vragen beantwoorden. Het programma levert vervolgens op basis van de antwoorden een oordeel over de SEPA awareness van de gebruiker: laag, midden of hoog. Via een online rapportage kunnen gebruikers een toelichting vinden op de diverse vragen en antwoorden. Daarnaast populeert de SEPA-Scan een lijst van aandachtspunten bij de migratie naar SEPA.
 
“Wij hebben de SEPA-scan ontwikkeld omdat we ons zorgen maken dat de markt te laat start met voorbereidingen” aldus Monique Kienhuis, Principal Business Consultant Logica. In mei bleek uit onderzoek van Logica dat een groot gedeelte van bedrijven nog onzeker is over de daadwerkelijke impact van SEPA.
 
De Logica adviseur vervolgt: “Hierdoor zullen zowel banken als ICT bedrijven niet voldoende capaciteit meer hebben om tijdig de benodigde diensten en oplossingen te leveren voor de deadline van 1 februari 2014,” “Er zijn diverse manieren en oplossingen om te migreren naar SEPA betalingsverkeer. De keuzes voor betaaldiensten en –oplossingen zullen per bedrijf verschillen en hebben consequenties voor de totale bedrijfsvoering. Alle bedrijven moeten dus zo snel mogelijk met een SEPA project starten.”
 
Zie ook het bericht: Clear2Pay: SEPA grootste projecten van banken
 
Logica en SEPA
Logica heeft in de afgelopen maanden diverse bedrijven geadviseerd op het gebied van SEPA. In juni sloot Logica nog een groot contract met Rabobank. Logica laat in haar persbericht uiteraard ook weten dat het gebruikers “ondersteuning kan bieden bij de migratie naar SEPA door middel van diverse diensten en oplossingen”.