Freshfields en zakenbanken begeleiden CGI Logica deal

14 juni 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De deal tussen De Canadese CGI Group en Logica wordt geadviseerd door advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer (ingehuurd door Logica) en Sullivan & Cromwell (ingehuurd door CGI). Bij de transactie laat CGI zich financieel adviseren door Goldman Sachs. De de zakenbank wordt juridisch bijgestaan door de advocaten van Slaughter and May. Logica laat zich op financieel gebied adviseren door de zakenbanken Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch en Rothschild.

Eind mei werd bekend dat CGI een bod heeft gedaan van circa €2,1 miljard op het Brits-Nederlandse IT consulting bedrijf Logica. De topman van Logica, Andy Green, gaf direct aan dat het bod - 60% hoger dan de slotkoers van de vorige dag – redelijk was en adviseerde de aandeelhouders het bod te accepteren. De Canadezen willen met de overname hun activiteiten in Europa uitbreiden. De activiteiten van CGI zijn nu nog vooral geconcentreerd op de Noord-Amerikaanse markt.

Freshfields Bruckhaus Deringer team
Logica koos voor Freshfields vanwege haar track record. Het advocatenkantoor werkt al sinds 1983 voor het adviesbureau, toen het destijds via een IPO een beursnotering kreeg. Het team van Freshfields bestaat uit een combinatie van Engelse en Nederlandse advocaten. Lead partners zijn David Sonter and Andrew Hutchings, beiden gebaseerd in London. Zij worden bijgestaan door verschillende specialisten, waaronder de Nederlanders Jan Willem van der Staay, Eelco van der Stok, Brechje Nollen, Hanneke Rothbarth, Sera Visser en Robert Jean Kloprogge.

'Scheme of Arrangement' constructie
In een reactie laat de Nederlandse teamcaptain Jan Willem van der Staay weten dat de transactie naar verwachting tot stand zal komen via een zogenoemde 'Scheme of Arrangement'-constructie. "Dit is een deal-structuur die een kortere doorlooptijd heeft dan het traditionele openbare bod. Tot een dergelijke fusie kan al met steun van 75% van de aandeelhouders worden besloten” aldus de advocaat.