Logica helpt Rabobank met invoering SEPA richtlijnen

05 juni 2012 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Logica gaat Rabobank ondersteunen met de invoering van SEPA voor de zakelijke klanten van de bank. Het adviesbureau zal er onder meer voor zorgen dat betaalopdrachten en rekeningnumers worden overgezet naar de nieuwe Europese standaard. Daarnaast ondersteunt het IT consulting bureau met de uitvoering van het nieuwe Europese proces voor automatische incasso. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

SEPA
In het kader van de Single Euro Payments Area (SEPA) moeten alle afnemers van betaalmiddelen per 1 februari 2014 hun betalingsverkeer aan de Europese regelgeving hebben aangepast. De migratie naar SEPA voor grootzakelijke klanten start in oktober van dit jaar, zoals bepaald in het Nationaal Forum SEPA (NFS). Kleinere klanten kunnen op een later tijdstip beginnen met de migratie.

SaaS platform
Logica gaat de volgende drie diensten aanbieden: conversiediensten van betaalopdrachten en rekeningnummers naar de Europese standaard IBAN/BIC, mandaat beheer diensten ter ondersteuning van het uitvoeren van de nieuwe Europese automatische incasso proces en de SEPA Payment Hub ter ondersteuning van al het inkomend en uitgaand SEPA-verkeer. Alle diensten zullen worden aangeboden op basis van een “Software as a Service (SaaS)”-platform.

“Met de invoering van SEPA staan onze zakelijke klanten voor grote veranderingen, waarvan velen de impact wellicht nog niet overzien. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om onze klanten, grootzakelijk en MKB, hierbij te ondersteunen. Daarvoor gaan wij relaties aan met partijen die beschikken over ‘‘best of class” SEPA diensten”, aldus Marco Bosma, directeur Financiële Logistiek van Rabobank Nederland. “We hebben voor Logica gekozen als partner bij de invoering van SEPA vanwege hun uitgebreide ervaring met payments en hun kennis van zaken. Dat is uitermate belangrijk voor Rabobank.”

“De overeenkomst met betrekking tot de invoering van SEPA zien wij als een mijlpaal in onze relatie met Rabobank. Het is bovendien een blijk van vertrouwen in onze dienstverlening, temeer Rabobank SEPA-diensten van Logica onder de aandacht zal brengen bij haar zakelijke klanten. Logica heeft een lange staat van dienst binnen de financiële dienstverlening en we kijken ernaar uit deze nu nog verder uit te breiden”, aldus Marcel Sommeling, Vice President Financial Services Logica Benelux.