IBM beheert wereldwijde IT infrastructuur ABN AMRO

02 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

IBM gaat de komende tien jaar wereldwijd de IT-infrastructuur van ABN AMRO beheren in de cloud. Daarmee verlengd IBM het huidige contract met de bank. Dat maakten beide ondernemingen maandag bekend.

Versimpelen IT-landschap

In de loop der jaren zijn verschillende systemen naast elkaar ontstaan en die zitten elkaar soms behoorlijk in de weg, aldus de bank. ABN AMRO wil haar IT-landschap versimpelen en verbeteren door het aantal dubbele functionaliteiten terug te brengen, het aantal tools te verminderen en de software te vereenvoudigen om dat vervolgens allemaal in de cloud te plaatsen.

Eerder liet de bank weten dat ze voor dit grootste IT-project uit haar geschiedenis op zoek is naar IT'ers die denken dat ze met IT de bankensector kunnen veranderen. 

ABN-AMRO---Technology

Rol IBM

Afgelopen maandag werd bekend dat IBM de komende jaren op IT gebied gaat bijdragen aan het toekomstbestendig maken van ABN AMRO. De overeenkomst moet de bank in staat stellen een "leidende digitale bank" te worden. IBM voorziet de bank van diensten op het gebied van onder meer opslag en servers.

De nieuwe overeenkomst tussen IBM en ABN AMRO is een verlenging van een bestaand contract. In 2005 sloot de bank met IBM een uitbestedingscontract voor de it-infrastructuur. Dat contract had een waarde van circa €1,5 miljard en 1.800 automatiseerders stapten over van ABN AMRO naar IBM.