Big 4 verdient stevig aan bailout van banken

17 oktober 2009 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

De Big 4 adviesbureaus KPMG, Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers hebben in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe meer dan £26 miljoen verdiend voor advies- en implementatiediensten met betrekking tot de bailout van Engelse banken.

Het Asset Protection Scheme (APS), ontworpen door de Engelse regering om banken te ondersteunen gedurende de financiële crisis, heeft meer dan tien verschillende adviesbureaus ingehuurd sinds zijn introductie.

KPMG heeft de grootste verdiensten gemaakt en kreeg £6.5 miljoen voor zijn services. Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers ontvingen respectievelijk £4.3 en £4.2 miljoen. Andere adviesbureaus die hun diensten hebben verleend zijn ondere andere BlackRock, Citi, Credit Suisse en Slaughter & May.

Het Asset Protection Scheme heeft bekendgemaakt dat de kosten verhaalbaar zijn, omdat ze zullen worden doorgegeven aan de banken die APS hebben ingeschakeld – zoals Lloyds en de Royal Bank of Scotland – en daardoor niet worden betaald door de Britse staatskas en dus uiteindelijk ook niet door de Britse belastingbetaler.