De Backer hoofd van Bain Global Financial Services

17 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft de Belg Philippe De Backer aangesteld als hoofd van de Global Financial Services Practice.

De Backer is senior partner en werkt afwisselend op Bain’s kantoren in Parijs en Dubai. Hij leidt de Franse, Belgische en Midden-Oostelijke financiële dienstenpraktijken. Voorheen stond hij aan het hoofd van Bain’s Financial Services Practice in Europa. De Backer kwam in 1992 bij de firma in Boston werken. Vervolgens opende hij Bain’s nieuwe kantoor in Brussel en werkte daarna vanuit het Parijse kantoor.

Hij heeft ervaring in alle facetten van strategy consulting , waaronder corporate, business unit, groei- en operationele verbeteringen en organisatorische structuur. Naast zijn uitgebreide ervaring in de financiële dienstensector, onder meer op de kapitaalmarkten, heeft hij diverse grootschalige post-fusie-integratieprojecten in heel Europa geleid.

Voordat hij bij Bain ging werken was De Backer CEO van ADB, een elektronicabedrijf dat onderdeel is van Siemens Groep. Hij studeerde aan Colgate University waar hij zijn BA in de economie magna cum laude behaalde. Tevens was hij lid van Phi Beta Kappa. Vervolgens heeft hij een MBA aan de Tuck School in Dartmouth gevolgd.