Koers virtuele munteenheid Bitcoin stijgt exponentieel

25 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De waarde van Bitcoin blijft maar stijgen naar nieuwe recordhoogtes. De koersstijging van de virtuele munteenheid wordt veroorzaakt door een toenemende vraag naar Bitcoin door een bredere acceptatie, veel publiciteit en het feit dat steeds meer partijen proberen een graantje mee te pikken van de snelle opmars van Bitcoin. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de onrust in de zuidelijke Europese landen de interesse in Bitcoin doet toenemen.

Waarde van Bitcoin stijgt 1400% sinds mei 2012
Bitcoin wordt door steeds meer partijen geaccepteerd als legitiem betaalmiddel. Het afgelopen jaar is de waarde van een Bitcoin fors toegenomen. In mei 2012 lag de koers van Bitcoin nog onder de €5. De koers van gisteravond stond op €55. Daarmee lijkt dit fenomeen de hype-status al voorbij te zijn. Ook bestaat er sinds kort een heuse bit-pinautomaat.

Koers Bitcoin

Ook steeds meer aandacht van centrale overheden
Tot nu toe houden Centrale banken geen toezicht op virtueel geld en er zijn geen regels voor het gebruik van virtueel geld. Door de toename van het gebruik van virtueel geld met bijbehorende risico's van een open niet-gereguleerd systeem staat virtueel geld wel onder de aandacht van overheden. Zo wil de Amerikaanse fiscus dat bedrijven die handelen in Bitcoin zich registreren en zich onderwerpen aan de Amerikaanse antiwitwaswetten.