Rabo Randmeren investeert €50.000 in lokale projecten

01 oktober 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank Randmeren heeft net als in 2014 een competitie georganiseerd rondom het Samen Sterker Fonds. In totaal ligt er €50.000 aan cheques klaar voor lokale projecten die bijdragen aan de economische vitaliteit, duurzaamheid en leefbaarheid van de regio. Na stemrondes en oordeel van de jury wordt de winnaar van de competitie bekendgemaakt op 25 november 2015.

Het Samen Sterker Fonds is een van de manieren waarop Rabobank een deel van zijn winst teruggeeft aan de samenleving. Het fonds is gecreëerd om de economische vitaliteit in de omgeving van Rabobank Randmeren een impuls te geven. Ieder jaar stelt het bankkantoor €50.000 beschikbaar voor vijf initiatieven die bijdragen aan de economie van de regio, en een positief effect hebben op de duurzaamheid en leefbaarheid. Uit een groot aantal aanmeldingen wordt uit ieder van de vijf gemeenten in de regio een initiatief geselecteerd.

samen sterker fonds

Vijf kanshebbers
De vijf initiatieven die een deel van het geld krijgen uit het Samen Sterker Fonds werden recent bekendgemaakt. Zij maken kans op de hoofdprijs van €22.500 – de rest van het bedrag wordt verdeeld over de vier andere projecten. De kanshebbers van 2015 zijn:

- Spakenburg, een Levende Haven in gemeente Bunschoten. “Het initiatief bundelt de belangen van de haven, de werf en de botters met elkaar. Alleen door samenhang en samenwerking kunnen zij blijven bestaan en behoudt Bunschoten-Spakenburg een levende haven”, aldus Rabobank Randmeren.

- Klup, een initiatief van het Rode Kruis Ermelo. Via een app wordt een sociaal platform geboden aan mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, maar zelf last hebben om die gezelligheid te vinden in hun omgeving. Via de app kunnen mensen aan elkaar gekoppeld worden, om samen activiteiten te ondernemen.

- De Diamant van Midden-Nederland is een samenwerkingsverband in de gemeente Harderwijk dat zich inzet voor het versterken van de regionale economie door het delen van kennis, zowel digitaal als fysiek in een kennis- en innovatiecentrum.

- Lokaler in Nijkerk is een app die klanten op de hoogte brengt van acties en festiviteiten in de buurt. Rabobank: “Lokaler zorgt ervoor dat lokale ondernemers en de inwoners van de gemeente Nijkerk elkaar blijven vinden.”

- Stichting Present uit Putten is de laatste kanshebber. Stichting Present wil samen met website Wehelpen.nl het omzien naar elkaar vergroten, door meer verbinding te creëren tussen inwoners. Op die manier kan tijdig en flexibel ingespeeld worden op 'noodsituaties' en gezocht worden naar structurele oplossingen.

De winnaar wordt voor 50% bepaald door een jury bestaande uit de burgemeesters van de vijf gemeenten en de directievoorzitter van Rabobank Randmeren. Verder is er een Facebookactie, waarbij de projecten likes proberen te vergaren, en een stemronde van de leden van de bank. Beide peilingen tellen mee voor 25% van het eindoordeel. De Facebookactie start medio oktober en de stemronde voor leden begin november. Op 25 november presenteren de genomineerden hun plan voor de vakjury in het Hart van Holland te Nijkerk en wordt de winnaar bekendgemaakt.